Olot celebra avui i demà els 125 anys dels Gegants de la ciutat i la XXI 'Vila Gegantera de les Comarques Gironines'




Aquest 2014 Olot ha estat escollida aquest any Vila Gegantera de les Comarques Gironines . És a dir, seu de la festa gegantera més popular i multitudinària que se celebra anualment en una població de la demarcació de Girona. El motiu principal perquè aquest 2014 es faci a Olot és la celebració dels 125 anys dels Gegants de la ciutat.

Una cinquantena de colles geganteres (100 gegants) assistiran a la gran festa d’aniversari dels 125 anys dels Gegants d’Olot, que tindrà lloc aquest cap de setmana.

Destacar que avui dissabte els Gegants i la resta de faràndula de la ciutat sortiran excepcionalment (normalment només surten per Corpus i Festes del Tura) al carrer per participar a la cercavila; i que, demà diumenge al migdia, gegants, cabeçuts i cavallets ballaran a la plaça Major.

L’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, i el director general de Cultura Popular de la Generalitat, Lluís Puig, donaran el tret de sortida amb la benvinguda i un pregó que pronunciarà el mateix Puig. Seguidament, nans, cavallets, gegantons i altra faràndula petita d’arreu de la província sortiran en cercavila fins la plaça Major on ballaran i es batejarà la Fada Grida, un nou element de faràndula de l’Escola Malagrida d’Olot.

Demà diumenge els actes començaran a dos-quarts d’onze del matí amb una cercavila de gegants i gegantesses de tota la província de la plaça del Carme a la plaça Major, on hi haurà una plantada de tots els gegants vinguts, i la faràndula d’Olot ballarà acompanyada de la Cobla La Principal d’Olot.

Tot seguit, gegants i gegantesses aniran en cercavila fins al Firal on, tots plegats, ballaran el Ball de la Vila Gegantera, que enguany també serà especial perquè se n’estrena la instrumentalització per a cobla.




En relació a aquesta celebració, els nens de totes les escoles d'Olot han rebut una postal on se'ls convida a dibuixar-hi la seva interpretació dels gegants de la ciutat. Durant aquest cap de setmana podran portar els seus dibuixos a Can Trincheria on se'ls farà entrega (als 1.200 primers) d'una bossa amb la imatge dels 125 anys dels Gegants estampada. Amb aquesta iniciativa, es vol que els nens i nenes de la ciutat puguin tenir un record de l'aniversari.

Tota la informació de l'activitat podeu trobar-la a: Olot, vila gegantera


Informació extreta de www.olot.cat

Comentaris