L’ 1 de juny arriba la 7a caminada popular 'CONEIX CALONGE'




L’Ajuntament de Calonge de Segarra us presenta la setena edició de la caminada popular Coneix Calonge, la qual tindrà lloc el proper diumenge 1 de juny de 2014 amb la ruta de Dusfort – Aleny – Calonge. Enguany, la caminada tindrà la sortida i arribada al poble de Dusfort i hi haurà dos itineraris: un de 14,5 km., i un altre de 12 km, el qual escurçarà per dues bandes el recorregut llarg. 

La caminada sortirà de la plaça del poble de Dusfort en direcció a Aleny, passant per les antigues mines del “Davant”, les masies de Cal Vima, Tribolví i les Quadres fins que arribem a la Font d’Aleny, on esmorzarem. Tot seguit, baixarem fins a la mina del “Vidal” i ens enfilarem cap al camí de Cal Bep. Un cop passat la masia de Cal Bep agafarem un caminet fins a la masia de la Roca. Seguirem pel camí de la Roca en direcció Calonge passant pel Collet de la Forca on podrem observar una antiga forca medieval on executaven els bandolers i malfactors, punt on se situa la llegenda d’en Nicolau Pistoler. Baixarem fins al Torrent de Cal Mas i la Roca i a continuació ens enfilarem fins al camí de la Roca a Ca l’Agustina. Un cop arribats a Ca l’Agustina agafarem el camí de Dusfort i ben aviat el deixarem per agafar un caminet que ens portarà fins a les proximitats del Bosc dels Avellaners. En aquest punt es separaran les dues rutes. La ruta curta seguirà un carrerany fins al poble de Dusfort, i la ruta llarga seguirà un camí bosquerol passant per una antiga pedrera (d’on es diu que se’n va extreure pedres per construir el campanar de Calaf), per la mina del “Boletaire” i pel turó del Puig des d’on ja s’arribarà a Dusfort. 

Entre les 7:45 h. i les 8:45 h. del matí es lliuraran els tiquets de l’esmorzar i la sortida serà a les 9 h. del matí a la plaça del poble de Dusfort. Tant l’esmorzar com l’avituallament són gratuïts per als inscrits. La inscripció a la caminada és gratuïta i obligatòria i el termini finalitza el dijous 29 de maig. Per a inscriure-us truqueu a l’Ajuntament de Calonge de Segarra, al telèfon 93 868 04 09 (de dilluns a divendres, de 9 h. a 14 h., i dijous de 16 h. a 19 h.) o bé envieu un correu electrònic a l’adreça: calonge@diba.cat. Al fer la inscripció cal indicar nom, cognoms i adreça de la persona inscrita. S’admetrà un màxim de 300 participants per rigorós ordre d’inscripció. Es recomana dur calçat còmode i adequat. El nivell de dificultat de la caminada és mitjà. Aquesta és una activitat oberta a la participació de totes aquelles persones que vulguin passar un matí de diumenge passejant i descobrint contrades de Calonge de Segarra i del seu entorn. 

Per a més informació, descarregueu-vos el díptic o el plànol clicant els següents enllaços:


Informació extreta de https://ca-es.facebook.com/pages/Alta-Anoia/101488716556688 

Comentaris