III NITS MUSICALS al Santuari de Sant Magí de la Brufaganya




És el tercer any que tenim el goig de posar a l’abast de les persones que s’estimen la música clàssica un cicle de concerts humil i discret, però amb el segell inconfusible de la seva qualitat.

No pretenem que sigui un festival conegut arreu, però sí que sigui apreciat i ben valorat als llocs on Sant Magí de la Brufaganya és més conegut: Cervera, Santa Coloma de Queralt, Montblanc, Igualada, Tarragona i les seves respectives comarques.

En la programació d’enguany hi ha representació de la música vocal i de conjunts de cambra tal que n’hi ha hagut en les edicions anteriors. La novetat és la incorporació del jazz amb el Ignasi Terraza Trio

Els grups que intervenen han estat premiats en concursos de gran exigència artística:
  • El Cor Infantil Amics de la Unió, va guanyar el “Let the Peoples Sing” de la Unió Europea de Radiodifusió celebrat a Luxemburg el 2013 en el que es va presentar de la ma de l’emissora Catalunya Música en la categoria de cors infantils i joves, on també va guanyar el “Silver Rose Bowl” que el va convertir en el guanyador absolut del certamen, i per tant, en el millor cor amateur d'Europa
  • El Trio Pedrell va ser el primer premi en el 24è Concurs Internacional de música de cambra Paper de Música de Capellades i en el 9è Concurs Internacional de Música de Cambra de les Corts.
  • Ignasi Terraza va ser el primer premi al The Great American Jazz Piano Competition 2009 de Jacksonville, als Estats Units, considerat un dels guardons de més gran prestigi en el seu gènere.
L'orquestra eterna de la Brufaganya

L’aigua miraclera de les fonts de Sant Magí ja acollia l’any 1583 la processó de rogatives dels dotze pelegrins guarnits d’apòstols que cantaven davant la imatge del sant per implorar la pluja.
Era l’aigua saludable que bevia i amb la que es rentava en Jordi Jordà l’any 1905, tot pregant a Sant Magí que el netegés de tot mal corporal i espiritual, després d’un penós viatge a peu.

És l’aigua fresca que sadolla ara els caminants que arriben acalorats i cansats després d’un llarg camí per assistir a l’Aplec de Setembre, o per fer una excursió amb els amics o la família un matí de diumenge qualsevol.

És l’aigua que ningú mai ha vist estroncada i la que ha alimentat des de temps immemorials les llegendes i històries de la Brufaganya.

És l’aigua que amb el seu so persistent fa com el baix continu que proporciona l’estructura harmònica a la composició musical que l’orquestra de la natura posa a l’abast de qui la vulgui escoltar. De dia la seva sonoritat acompanya el zumzeig de les abelles o la piuladissa dels ocells. De nit posa el contrapunt a l’udol del mussol o al sssst de l’òliba. És l’orquestra eterna de la Brufaganya.

Us invitem a escoltar uns cantaires i músics dels que tenim la certesa que, amb el seu virtuosisme, s’adiuen a la perfecció amb aquesta orquestra eterna. Són les III Nits musicals a la Brufaganya. Veniu i comproveu-ho.

Programa

Dissabte, 14 de juny, 21:30 h.
Cor Infantil Amics de la Unió (Granollers)
Josep Vila i Jover, director

Dissabte, 12 de juliol, 21:30 h.
Trio Pedrell
Christian Torres, violí
Ferran Bardolet, violoncel
Jordi Humet, piano

Dissabte, 2 d’agost, 21:30 h.
Ignasi Terraza Trio
Ignasi Terraza, piano
Horacio Fumero, contrabaix
Esteve Pi, bateria


Informació extreta de http://santmagi.ecervera.cat

Comentaris