FRANCESC MAURI, 'Premi Ràdio Associació 2014 al millor professional', fa extensiu aquest reconeixement a Toni Nadal i a la resta de meteoròlegs amb els que ha treballat




La 14 edició dels Premis Ràdio Associació reflecteix l’actualitat del país a través dels seus guanyadors, donats a conèixer ahir. El jurat -format per Carles Solà, Imma Tubella, Joan Manuel Treserras, Assumpció Maresma i Jordi Margarit- ha destacat els programes i protagonistes que han presentat els esdeveniments del darrer any, així com la divulgació i el coneixement del territori.

Així, un dels premis més importants, el del millor professional, ha estat per a FRANCESC MAURI, per contribuir des de la ràdio a l’acostament dels fenòmens meteorològics a l’audiència d’una manera didàctica i continuada, així com al coneixement del territori i els diversos paisatges, i per haver-se convertit en un referent de la informació del temps arreu dels Països Catalans. En declaracions a Catalunya Informació, Francesc Mauri ha volgut compartir aquest reconeixement amb tots els companys de professió amb els que ha treballat, fent menció especial al recordat Toni Nadal.

A més, el Guardó audiovisual “1924” ha estat pel programa "EL FORASTER", de TV3-Televisió de Catalunya, per haver sabut posar en primera línia mediàtica una part del país sovint oblidada tot explicant la vida quotidiana que habitualment no apareix mai als mitjans de comunicació.

El premi d’Innovació ha estat per a la programació "RAC 1, CAP PER AVALL", de RAC1, per la celebració del Dia de la Ràdio des d’una perspectiva imaginativa, insòlita i excepcional, que va evidenciar l’excel·lent relació entre els equips professionals dels diferents programes que formen la graella de l’emissora..

En l’apartat de ràdio nacional, el premi al millor programa ha estat per l’"ESPECIAL DIADA NACIONAL DE CATALUNYA", de Catalunya Ràdio, per la professionalitat demostrada en la cobertura informativa de tots els actes convocats amb motiu de la Diada Nacional del 2013, en especial, pel repte i la singularitat que suposava cobrir de nord a sud l’anomenada Via Catalana i les rèpliques que es produïen a escala internacional. Les dues Mencions de Qualitat atorgades pel jurat han estat per als programes: "PUNT DE LLIBRE", de SER Catalunya, per saber establir, amb encert i agilitat, un mosaic de seccions que situen l’oient en el centre de l’actualitat editorial i els fenòmens vinculats al món de la literatura; i per "GRANS HISTÒRIES", de Ràdio Estel, per l’original tractament de les relacions intergeneracionals i l’anàlisi professional posterior. També per l’aportació de testimonis sobre la memòria històrica més recent amb l’establiment d’una complicitat relacional completa.

En l’apartat de ràdio local, el premi al millor programa ha estat per "EL FANALET", de Montcada Ràdio, de Montcada i Reixac, per l’anàlisi i la reflexió sobre els temes d’actualitat de Montcada i Reixach, desenvolupats d’una forma tant imaginativa com rigorosa. El jurat també ha atorgat dues Mencions de Qualitat. Una, per "L’OBSERVADOR" de Ràdio Sant Joan, de Sant Joan Les Fonts, per la posada en escena d’una nova manera de presentar i desenvolupar un programa radiofònic de denúncia ciutadana, amb grans dosis de frescor i complicitat amb l’audiència. L’altra menció, per a "COLORS PRIMARIS", de Ràdio Silenci, de La Garriga per la bona realització d’un programa que pretén fomentar l’equilibri personal dels oients, des d’un pla tant físic com mental i social.

Els guanyadors de cadascun dels apartats rebrà la ja tradicional reproducció del micròfon dels anys 30 de l’antiga Ràdio Associació de Catalunya.

En aquesta edició, s’han atorgat cinc Mencions d’Honor:
  • L'ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA (ANC), per haver consolidat –tot i els nous formats tecnològics- el paper original, referent i essencial de la ràdio durant la mobilització de la Via Catalana de l'11 de setembre passat.
  • JOAN MANUEL SURROCA, per una vida professional dedicada al periodisme audiovisual esportiu, en què ha esdevingut tot un referent per a les noves generacions de periodistes.
  • JOSEP PUIGVENTÓS, per haver desenvolupat i enaltit d’una manera documentada i constant el món del sardanisme per mitjà de més de 1.500 emissions radiofòniques a Ràdio Rubí.
  • JORDI TARDÀ, per ser un ineludible referent en l’àmbit del periodisme i la crítica musical i per obrir-nos finestres internacionals d’una forma fresca i continuada amb la garantia de “Paraula de Stone”.
  • 25 anys de "FES TA FESTA", per una tasca continuada de suport, compromís i difusió, primer des de Ràdio 4 i després des de les ones locals i internet, de les diferents manifestacions de la cultura popular i tradicional catalana.

La gala de lliurament dels premis es farà el proper dijous 29 de maig, a 2 quarts de 8 del vespre, a l’Auditori ONCE de Barcelona.


Imatge extreta de http://comunicacio21.cat/2012/12/catalunya-radio-estrena-un-espai-meteorologic-nomes-per-internet/

Informació extreta de http://www.radioassociacio.com/notadepremsapremis2014.htm

Comentaris