El Ball de Bastons de Sedó celebra amb molt èxit la seva primera festa d'aniversari







Celebració a garrotades

El passat dissabte 24 de maig, la Colla de Bastons de Sedó va celebrar a casa el seu primer aniversari acompanyada de tres colles més: els Bastoners d'Esplugues de Llobregat, la Colla Ball de Bastons del Casal d'Arreu de Mollerussa i la Colla de Ball de Bastons del Casal Pere III de Balaguer. Juntament amb la geganta Eliardis de Florejacs i els dracs Hug del Llor i Aimeric de Sant Antolí i altres colles de la Segarra, van fer una cercavila que va omplir places i carrers d’aquest nucli del municipi de Torrefeta i Florejacs. Tancava el seguici la batucada de Sounddesecà de Cervera. 

Al matí hi va haver minigarrotades al taller d’elaboració de bastons per a infants que es va fer a la plaça i, durant tota la la tarda, els cops de bastó van deixar-se sentir amb molta força en la ballada de colles. 

La xerrada "El Corpus a Cervera, pinzellades històriques i la festa actual", a càrrec de Xavier Miret, Lluís Bellas i Josep Mas, membres de l'Agrupació Seny Major de Cervera, va completar una jornada dedicada a la cultura popular i tradicional. 

Cal felicitar la colla de Bastons de Sedó per la festa i per la voluntat de seguir treballant en la recuperació d’aquests balls.


Informació facilitada per l'Ajuntament de Torrefeta i Florejacs, nmagrans@torrefeta.ddl.net

Comentaris