Catalunya ballarà en 'el Dia Internacional de la Dansa' en homenatge a JOAN SERRA, mestre de la dansa tradicional catalana




El Departament de Cultura i l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) se sumen enguany a la celebració del Dia Internacional de la Dansa amb l’organització d’una acció ballada participativa arreu del territori català en homenatge al ballarí i mestre de dansa tradicional catalana Joan Serra i Vilamitjana, desaparegut recentment. 

La UNESCO va declarar el 29 d'abril Dia Internacional de la Dansa en commemoració del naixement de Jean-Georges Noverre (1727-1810), figura clau en la renovació del llenguatge coreogràfic. 

L’acció ballada estarà oberta a la participació de tota la ciutadania: professionals, amateurs, vianants, nens, joves i adults. Es preveu que hi participin més 1.000 persones arreu del territori català. Serà una acció multitudinària ballada i oberta a la participació de tothom que durarà entre 10 i 15 minuts, i estarà dividida en 3 parts: 
  1. Ballada de la coreografia popular de Montserrat Iranzo i Gerard Palet (Música: "Rossinyol", cançó tradicional catalana). 
  2. Lectura del missatge del Dia Internacional de la Dansa 2014
  3. Ballada de la coreografia de Joan Serra "... I ballarem, ballarem, ballarem" (Música "...I ballarem, ballarem, ballarem", de Ferran Martínez Palou, músic i compositor col·laborador de Joan Serra i Factoria Mascaró).



    Informació extreta de la pàgina web de la sala de premsa del Departament de Cultura

    Comentaris