Un gran magatzem a Cervera conservarà els elements arqueològics de Catalunya




La Generalitat condicionarà a la localitat de Cervera (Segarra) una gran nau de 8.000 metres quadrats per atresorar els "milers d'objectes" arqueològics i paleontològics pendents de dipòsit definitiu, ha anunciat avui el Departament de Cultura.

El magatzem recollirà els milers d'objectes que s'han recopilat fruit de les intervencions arqueològiques i paleontològiques que s'han dut a terme a la comunitat catalana durant els últims anys.

El dipòsit, que es començarà a condicionar a final d'aquest mateix any, té l'objectiu de convertir-se en un "nou centre de referència en el món dels museus", ha explicat el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, en una roda de premsa en la qual s'ha presentat el balanç de l'activitat arqueològica a Catalunya durant 2013.

Aquest nou dipòsit, que tindrà una capacitat aproximada per a 60.000 metres lineals de caixes, estarà al servei de la investigació i acollirà tot el material arqueològic que no puguin acollir els museus repartits pel territori.

D'aquesta manera, es cobrirà la necessitat "urgent" d'emmagatzemar el patrimoni i garantir una futura capacitat d'emmagatzematge, a més de "descongestionar" els dipòsits de Girona, Valldoreix, Lleida i Terres de l'Ebre, que comencen a arribar al límit de la seva capacitat, segons ha destacat el director general d'Arxius i Museus de Catalunya, Joan Pluma.

Per a llegir l'article complet, cliqueu aquí.

Imatge extreta de http://www.empireonline.com/features/cinemas-greatest-vfx-shots/p3 

Notícia extreta de http://www.lavanguardia.com/cultura/20140326/54404445319/un-gran-magatzem-a-cervera-conservara-els-elements-arqueologics-de-catalunya.html

Comentaris

Cervera acollirà un magatzem de materials arqueològics

El Departament de Cultura de la Generalitat condiciona la nau gran de l’antiga Lear per convertir-la en un magatzem de materials arqueològics i paleontològics. La iniciativa representa un inversió d’uns 300.000 euros i generarà un o dos llocs de treball,
Cervera acollirà un magatzem de materials arqueològics

Segons va confirmar el director general de Patrimoni Cultural, Joan Pluma, al paer en cap, Ramon Royes, en la trobada mantinguda després de l’acte de presentació de la Ruta 1714 al Paranimf de la Universitat de Cervera.

El paer en cap, Ramon Royes, ha estat els darrers mesos tractant aquesta iniciativa amb el director general de patrimoni, Joan Pluma, amb qui ha mantingut diverses trobades. S’establirà un conveni entre la Paeria de Cervera i la Generalitat de Catalunya per a la gestió del magatzem, que podria generar un o dos llocs de treball.

--
www.cerverapaeria.cat