Marc Márquez rep el premi LAUREUS 2014 a l'esportista revelació de l'any




Ha tingut lloc a Kuala Lumpur (Malàisia) la gala de lliurament dels premis Laureus 2014.

Els premis Laureus World Sports són uns premis internacionals que premien els millors esportistes de l'any. Aquests guardons van néixer l'any 1999 per iniciativa de DaimlerChrysler i Richemont, representats a través de les seves respectives marques Mercedes-Benz i IWC Schaffhausen. El jurat està compost pels 42 membres de l'Academia Laureus World Sports, que són llegendes vives de l'esport mundial

En aquesta edició, Marc Márquez ha estat distingit com a millor esportista revelació de l'any. El fet de guanyar el Mundial de MotoGP en la temporada del seu debut ha estat un argument de pes suficient perquè Marc Márquez convencés el jurat del premi Laureus sobre la seva idoneïtat com a millor esportista revelació de l'any. El cerverí ha succeït en el palmarès el tenista escocès Andy Murray.
Spain’s Marc Márquez became the youngest MotoGP world champion, at 20 years 266 days, when a third place finish at the season-ending Valencia Grand Prix secured him the championship. He had six wins during the year and became the first to win the title in his debut season since Kenny Roberts in 1978. Márquez also became the youngest winner of a Grand Prix, in Austin in April, at 20 years 63 days.
Els esports de motor han tingut protagonisme en aquesta ocasió, ja que el premi al millor esportista de l'any ha recaigut en Sebastian Vettel. El pilot alemany ha estat escollit per davant de candidats tan acreditats com Usain Bolt -guanyador els anys 2009, 2010 i 2013-, Rafa Nadal, Mo Farah o LeBron James.

En la categoria femenina, la guanyadora ha estat la jove nedadora nord-americana Missy Franklin. Amb només 20 anys, succeeix l'atleta britànica Jessica Ennis i ha superat en les preferències del jurat esportistes com Serena Williams, que té dues estatuetes, Ielena isinbàieva o Tina Maze.





En l'apartat d'equips, el premiat ha estat el Bayern de Munic, flamant guanyador de la Bundesliga amb Josep Guardiola a la banqueta, que la temporada passada van guanyar Lliga, Copa i Lliga de Campions entrenats per Jupp Heynckes.

Rafa Nadal, tot i no ser a la gala, ha estat un dels premiats en aquesta edició  El tenista de Manacor, que va guanyar Roland Garros després de set mesos de lesió, ha estat guardonat amb el premi millor retorn de l'any.

Aquesta és la relació de guadornats i guardonades:
  • Sportsman of the year: Sebastian Vettel
  • Sportswoman of the year: Missy Franklin
  • Team of the year: Bayern Munich
  • Comeback of the year: Rafa Nadal
  • Breakthrough of the Year: Marc Márquez
  • Action Sportsperson of the Year: Jamie Bestwick
  • Sport for Good Award: Magic Bus
  • Sportsperson of the Year with a Disability: Marie Bochet
  • Spirit of Sport Award: Afghanistan Cricket Team
Imatge extreta de http://www.telecinco.es/motogp/temporada-2014/Marc-Marquez-Laureus-revelacion-temporada_0_1769775504.html

Informació extreta de http://www.324.cat/noticia/2352113/motor/Marc-Marquez-rep-el-premi-Laureus-a-lesportista-revelacio-de-lany

Comentaris