L'Aquelarre de Cervera i la Patum de Berga, presents avui a Deltebre amb la jornada ‘Exportem Cultura’



 
Deltebre acollirà el matí d'avui, dissabte, 29 de març, la segona edició de la jornada ‘Exportem Cultura’, un espai de reflexió i debat de la cultura a nivell de territori organitzat per l'Àrea de Cultura d’aquest Ajuntament i que té com a objectius posar de manifest el potencial en els àmbits de la creació i la producció cultural a les Terres de l'Ebre per contribuir positivament al desenvolupament del territori i a enriquir la seva imatge i atractivitat.

La jornada també té la voluntat de donar a conèixer propostes innovadores al territori i la seva repercussió, així com experiències personals en el camp de la creativitat i la cultura viscudes des de fora del territori i establir conclusions en relació als recursos, l'oferta i el consum cultural i les perspectives de futur. Així, La intenció de l’organització és "plantejar vies de futur, alternatives, propostes i reflexions per tal que la cultura de les terres de l'Ebre sigui una cultura amb projecció, ambició, amb capacitat de mirar al futur amb optimisme".





‘Exportem Cultura’ inclourà dues taules d'experiències i debat: la primera, sota el lema ‘L'impacte d'esdeveniments culturals i festius’, posarà en valor activitats vinculades a la cultura i el patrimoni festiu en relació amb l'economia, la cultura i la societat local, a partir d'exemples com La Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta, Litterarum - la Fira del Llibre Ebrenc de Móra d'Ebre, les Festes Tradicionals de l'Arròs de Deltebre, La Patum de Berga o l'Aquelarre de Cervera; i la segona, versarà sobre ‘Paisatge cultural’, per posar en relleu atributs estètics i simbòlics a partir del paisatge de les Terres de l’Ebre mitjançant l'arquitectura, l'art, la literatura, la música o la gastronomia.

Programa de la jornada 'Exportem Cultura 2014' 


Informació extreta de www.lapatum.cat

Comentaris

Lo Carranquer ha dit…
Deltebre celebra la segona edició de la jornada Exportem Cultura
Riberaonline
29/03/2014 19:49

Avui ha tingut lloc a Deltebre la segona edició de la jornada Exportem Cultura, organitzada per l'Àrea de Cultura de Deltebre. Un espai de reflexió i debat de la cultura a nivell de territori. Exportem Cultura ha inclòs dos taules d'experiències i debat: la primera, L'impacte d'esdeveniments culturals i festius, ha comptat amb la particiàció de Fira del Llibre Ebrenc i Litterarum de Móra d'Ebre, la Patum de Berga, l'Aquelarre de Cervera, la Festa del mercat a la Plaça d'Amposta i les Festes Tradicionals de l'Arròs del Deltebre. L'altra taula, sobre Paisatge cultural, ha comptat amb la participació de creatius com Manel Margalef, Miquel Àngel Marín, Lluís Garcia o els joves arquitectes Joan Bonet i Lita Bertomeu.

--
http://www.ebredigital.cat/noticia/8593_deltebre-celebra-segona-edicio-jornada-exportem-cultura.php