El Petit de Cal Eril i Blaumut, entre els premiats per votació popular dels 'Enderrock 2014'



 
El trio Els Catarres ha estat el clar vencedor de la votació popular dels Premis Enderrock 2014, amb un total de cinc guardons que recollirà el 13 de març a la nit de la música catalana. A més de millor artista de l'any, el seu àlbum 'Postals' (Música Global) s'ha emportat el Premi Enderrock 2014 al millor disc de pop-rock i a la millor portada, i "Vull estar amb tu" ha estat considerada la millor cançó de pop-rock i també la millor lletra. El grup actuarà a la gala –presentada per Xuriguera i Faixedas– juntament amb Txarango, La Iaia, La Troba Kung-Fú i Gerard Quintana amb Xarim Aresté, a més d'altres sorpreses.

Crítica i votació popular han coincidit: 'La figura del buit' (BankRobber, 2013) d'El Petit de Cal Eril ha estat elegit millor disc de cançó d'autor, tant pel públic i com per la crítica. En aquesta mateixa categoria, el duet format per Cesk Freixas i Miquel Abras recollirà el guardó a la millor cançó per "L'Empordà se'ns crema", una peça que ja van interpretar en directe a la festa dels Premis Enderrock de l'any passat, i que forma part del seu disc conjunt.

La gira de comiat dels valencians Obrint Pas –després de dues dècades de trajectòria– ha estat premiada per la votació popular amb el Premi Enderrock al millor directe de l'any. El clip "Bicicletes" dels barcelonins  Blaumut, el DVD musical en directe d'Els Amics de les Arts i la sala Stroika de Manresa també han rebut el reconeixement del públic.

En la categoria de folk, el públic ha valorat la jove proposta dels maresmencs Ebri Knight com a millor disc, pel seu segon treball, La palla va cara (autoeditat, 2013). D'altra banda, l'experiència de vint anys des de les Terres de l'Ebre de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, un dels grups més premiats al llarg de la trajectòria dels Premis Enderrock, ha estat guardonada amb la millor cançó de folk per una peça emblemàtica: "Sóc d'allà baix".

La votació popular del 2014 ha consagrat Oques Grasses com a grup revelació. La banda osonenca de reggae-pop va debutar l'any passat amb 'Un dia no sé com' (autoeditat, 2013), i al llarg de la darrera temporada ha realitzat una progressió exponencial, que la va dur a esclatar en un concert a la plaça Major de Vic al Mercat de Música Viva i a omplir l'Apolo de Barcelona. El vot del públic també ha consdierat els tarragonins Bongo Botrako com autors del millor disc català 'en altres llengües', pel seu exitós i popular treball 'Revoltosa' (Kasba Music, 2013).

El jove violoncel·lista barceloní Pau Codina ha estat un dels grans triomfadors en la votació popular dels Premis Enderrock 2014 en la categoria de clàssica, amb els guardons a millor nova proposta i millor directe. El tenor David Alegret ha estat el més votat en l'apartat de millor solista, i la interpretació del Brossa Quartet de Corda dels quartets de corda de Josep Maria Mestres Quadreny ha estat considerat el millor disc editat al llarg del 2013.

En la categoria de jazz, el Premi Enderrock 2014 de votació popular al millor solista ha recaigut en la trompeta omnipresent i eclèctica de David Pastor. Pavana Club (Fresh Sound, 2013), de The Jamboree Big Latin Band, ha estat valorat com el millor disc de l'any, mentre que la Vicens Martín Dream Big Band amb Gemma Abrié s'han endut els guardons de millor nova proposta i millor directe.

Imatge extreta de http://kedin.es/barcelona/que-hacer/directo-de-el-petit-de-cal-eril-en-el-cruilla-2013.html

Informació extreta de http://www.enderrock.cat/edr/numero12

Comentaris