Neix 'LA BOTONERA', una publicació dedicada a la difusió de l'acordió diatònic




El gremi dels botons i les manxes està d'enhorabona. Aquest gener es publica el número 1 de la revista 'La Botonera', especialitzada en l'acordió diatònic i tot el món que l'envolta. És una publicació feta per acordionistes i adreçada a acordionistes, a músics en general i afeccionats a la cultura popular i tradicional. Un grup de dones de Muro acompanyat amb instruments celebrant el diumenge de pinyata als Banyets d'Agres ara fa cent anys comparteix protagonisme amb els icònics botons de colors a la portada de la nova publicació, que coordinen Raül Sanchis Francés i Cèlia Vendrell i Xixons.

La nova publicació en paper es va presentar el passat dissabte 18 de gener al Centre Cultural Calisay d'Arenys de Mar, en el marc de la II Fira diatònica d'hivern, organitzada per La Diatònica (Associació d'Acordionistes Diatònics dels Països Catalans). Tot i que el diatònic serà l'eix central d'aquesta publicació, també "té una intenció divulgativa oberta que dóna cabuda a altres vessants de la música i la cultura tradicional i popular".

Al primer número, la revista ofereix un seguit d'articles signats per destacats acordionistes dels Països Catalans (Marc del Pino, Víctor Pedrol, Cati Plana, Guida Sellarès, Amadeu Vidal...) i combina continguts tècnics ("Les terceres dels baixos en un diatònic", "El sistema simètric i les seves variants") amb cròniques i reportatges que van de l'estat general del diatònic a Catalunya i al País Valencià a la Trobada d'Acordió Diatònic de la Vila de Muro i la presència de diatònics a la Via Catalana, passant per la tradició acordionística de Madagascar.

Equip de treball
  • Coordinació: Raül Sanchis Francés i Cèlia Vendrell i Xixons
  • Consell de redacció: David Galbis, Rat Gallart Alzina, Víctor Pedrol Viladot, Cati Plana Cerdà, Guida Sellarès i Amadeu Vidal
  • Disseny web i maquetació: Víctor Pedrol Viladot i Albert Nardi Ricard
  • Assessorament lingüístic: Marga Pont Candela, David Galbis i Laia Rosàs Redondo
  • Edita: La Diatònica
  • Col·laboradors: Guillem Anguera, Irene Augé, Carles Belda, Marta Catalan, María del Agua Cortés, Josepa Elias, Georgina Fàbregas, David Galbis, Rat Gallart, Pere Garcia, Júlia Girona, Rosa Maria González, Sylvie Lajus, Pep Lizandra, Francesc Marimon, Núria Oliva, Víctor Pedrol, Abraham Pérez, Marc del Pino, Cati Plana, Biel Portella, Teresa Prat, Marçal Ramon, Xavier Rivera, Pere Romaní, Raül Sanchis, Guida Sellarès, Míriam Valls, Amadeu Vidal
  • Contacte: labotonera@ladiatonica.cat

Per a més informació: http://www.ladiatonica.cat/labotonera/


Text extret de http://www.enderrock.cat/sonsdelamediterrania/noticia/7377/neix/botonera

Comentaris