II Congrés Internacional de BALLS PARLATS · Tarragona, del 24 al 26 de setembre de 2014




L'abril de 1990, a l'aleshores Facultat de Lletres de la Universitat de Barcelona a Tarragona va tenir lloc el I Congrés sobre Balls Parlats a la Catalunya Nova (Teatre popular català). El congrés va servir per fixar per primer cop les bases teòriques, la denominació, la definició i l'anàlisi d'aquests espectacles tradicionals i populars de les nostres contrades.

En aquests anys s'han produït estudis diversos, s'han editat textos antics, s'han recuperat representacions i s'han revitalitzat les que s'havien mantingut. Per tot això, el Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili creu que ha arribat el moment de posar en comú tutota aquesta feina, reflexionar sobre ele tema i marcar noves línies en l'estudi, la recerca i la divulgació sobre els Balls Parlats.




Per aquest motiu, i emmarcat en els actes de la celebració del 500 Aniversari de la primera documentació escrita del Ball de Dames i Vells a Tarragona, convoca el II Congrés de Balls Parlats que en aquesta ocasió serà d'àmbit Internacional, i que se celebrarà a Tarragona entre el 24 i el 26 de setembre de 2014. 

Propostes de comunicacions

Les persones interessades a presentar una comunicació al II Congrés de Balls Parlats estan convidades a fer-ho seguint les directrius següents:
  • Els resums s'han d'enviar en document adjunt a l'adreça electrònica francesc.massip@urv.cat abans del proper Sant Jordi (23 d'abril de 2014).
  • L'extensió màxima admesa serà de 250 paraules. El document ha d'incloure el nom del comunicant amb l'adreça electrònica i/o el telèfon de contacte i l'adreça postal.
Durant el mes de maig el Comitè Oficial del Congrés comunicarà a les persones interessades l'acceptació de les propostes de comunicació. El text definitiu s'haurà d'enviar en document adjunt a l'adreça electrònica del Congrés abans del 21 de setembre.

Per a més informació: http://www.urv.cat/dfilcat/

Fotografies extretes de http://unamicadetotarreu.com/2013/06/06/ball-parlat-2013-lo-joch-de-lluciffer-e-los-diables/ i de http://marcelteatru.blogspot.com.es/2009/09/dames-i-vells-2009.html

Informació extreta de http://www.urv.cat/dfilcat/activitats/60/

Comentaris