El tradicional Concert de Sant Esteve al Palau de la Música compleix cent anys

 


El Concert de Sant Esteve ha celebrat, aquest dijous, 100 anys amb una actuació especial al Palau de la Música Catalana.

Per primera vegada hi ha participat el Cor de Cambra del Palau, s'han fet arranjaments nous i els actors Pep Munné i Pep Anton Muñoz han repassat els moments culminants d'aquest segle de Concert de Sant Esteve.

Gairebé 300 persones s'han reunit a l'escenari del Palau en aquesta ocasió tan especial. Cantaires del Cor Iniciació, Cor Petits, Cor Infantil, Cor Mitjans, Cor de Noies, Cor Jove, l'Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau.

Ideat pel director del Cor de Cambra i de l'Orfeó, Josep Vila i Casañas, han sonat versions de, com ara, "Què volen aquesta gent?", de Maria del Mar Bonet, i la cançó "Louisiana o els camps de cotó", d'Els Amics de les Arts. En declaracions a Catalunya Ràdio, Vila ja avançava que aquest any seria "un concert d'una sola part" i que "tots els cors" compartirien "protagonisme durant tot l'espectacle".

Clar protagonisme de les nadales en aquesta celebració tan especial. S'han interpretat obres d'autors universals com Georg Friedrich Händel, Gioacchino Rossini, Serguei Rakhmàninov, César Frank i Francis Poulenc; d'autors catalans com Josep Anselm Clavé, el pare de la nostra tradició coral moderna, Lluís i Lluís M. Millet, Joan Llongueres, Pau Casals, Xavier Montsalvatge, Manuel Oltra i Antoni Ros Marbà, entre d'altres. El compositor convidat pel concert del centenari és Ramon Humet, que ha compost una obra especial per a l'ocasió.

Clica aquí per accedir a la retransmissió de TV3 del concert.

100 anys del Concert de Sant Esteve

El 26 de desembre del 1913 l'Orfeó Català va estrenar el Concert de Sant Esteve al Palau de la Música.

Amb el lema "100 anys del Concert de Sant Esteve, sempre amb tu", la Fundació Orfeó Català i l'Associació Orfeó Català han volgut desitjar bones festes amb una nadala en paper i aquest vídeo, en què han col·laborat els cantaires dels cors de l'Orfeó Català, els cantants del Cor de Cambra i els treballadors del Palau:




Imatge extreta de http://xarxanet.org/cultural/noticies/la-fundacio-orfeo-catala-gestor-unic-del-palau-de-la-musica

Comentaris