Innocentada · Cervera es postula com a subseu dels Jocs Olímpics d'Hivern de Barcelona 2026


NOTICIA PUBLICADA AMB MOTIU DEL DIA DELS SANTS INNOCENTS.

 


El territori ha rebut de bon ull l'anunci realitzat ahir divendres per l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que la ciutat comtal optarà finalment a organitzar els Jocs Olímpics d'Hivern de 2026. Per ara, el projecte olímpic encara no ha concretat quines seran les subseus olímpiques, però Cervera ja s'ha posat en contacte amb el consistori barceloní per oferir-se com una de les ciutats candidates a acollir algunes proves.

L'alcalde de la capital de la Segarra, Ramon Royes, que ha qualificat el projecte de molt il·lusionant, considera que Cervera és la ciutat idònia per a la celebració dels Jocs d'Hivern, doncs gaudeix de baixes temperatures en aquestes dates i, en haver acollit aquests dies la pista de patinatge sobre gel durant aquestes festes, la candidatura ha guanyat en experiència. Royes ha recordat també que Cervera compta amb una llarga tradició en esports d'hivern, doncs ja fa centenars d'anys que disposa als baixos de l'edifici de la Paeria del Pou de Gel, espai ideat per a la conservació de la neu i del gel en moments especials, i que serà de nou utilitzat durant la celebració dels Jocs. 

Per la seva banda, el president de l'Associació d'Estacions d'Esquí de Muntanya de Catalunya, Xavier Nolla, ha defensat que les proves es reparteixin per tot Catalunya, i ha afegit que per qüestió de comunicacions, Cervera surt en primera posició. Nolla veu completament factible que les instal·lacions estiguin a punt pel 2026, i fins i tot no descarta que la nostra ciutat pugui acollir més d'una competició. Interrogat sobre aquesta possibilitat, el regidor d'Esports, Jaume Carcasona, ha confirmat que a més de la plaça Major i el carrer Major, on es faran les proves de patinatge artístic i de velocitat respectivament, a la costa de Sant Francesc s'instal·laran dos trampolins per a les proves de salts, i si arriba alguna subvenció, és probable que la competició de bobsleigh pugui fer-se a la Barbacana, a tocar de la muralla.




En els propers dies diversos regidors de la Paeria de Cervera, tant del govern com de l'oposició, acompanyats de l'arquitecte municipal, es traslladaran a la població alemanya de Garmisch-Partenkirchen per poder contemplar in situ la coneguda prova de salts del torneig dels Quatre Trampolins que s'hi celebra per Cap d'any, i començar així a fer una previsió dels entarimats i de les obres que s'hauran de realitzar en els propers mesos a la nostra ciutat. D'igual manera, el projecte preveu l'immediat inici de les obres de construcció de la vila olímpica, que estarà situada a l'Hotel Canciller, instal·lació cèntrica i molt adient, que sols necessitarà d'unes mínimes reformes.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s'ha felicitat per la voluntat del consistori cerverí i creu que la marca Barcelona-Cervera-Pirineus esdevindrà molt important a partir d'aquests moments. D'igual manera, el síndic d'Aran, Carlos Barrera, ha expressat la seva satisfacció, i ha assegurat que s'està estudiant de quina manera la Val d'Aran pot col·laborar en la candidatura.

Imatge extreta de  http://www.tudiscovery.com/imagenes/galleries/juegos-olimpicos-de-la-juventud-2012/