Minyons Escoltes i Guies de Catalunya reivindica la importància de l'educació i el compromís social en el rumb del país




Aquest diumenge s'ha celebrat a Girona l'Assemblea General Ordinària dels Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), durant la qual s'ha reivindicat el paper de l'escoltisme i el guiatge en el context actual de crisi. La seva tasca educativa ha arribat enguany a més de 10.500 infants i joves a través de 147 agrupaments. Una tasca que, remarquen, és possible gràcies a l'acció desinteressada de 3.000 joves voluntaris i voluntàries, que exerceixen de caps, formadors o responsables associatius. 

Aquesta dedicació suposa entre 36 i 90 hores mensuals segons el càrrec. I això en termes econòmics –si la feina fos remunerada– equivaldria, segons apunten, a uns 20 milions d'euros anuals, que Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ofereix de manera desinteressada a la societat. 

En aquest sentit, els comissaris generals (presidents) de l'associació, Lluís Marco i Trini Molist, han afirmat que "cal una aposta política clara per donar suport a l'associacionisme educatiu de base voluntària". Creuen en "l'educació com l’autèntic motor de canvi que generarà els nous lideratges que el país necessita." Uns bons lideratges que defineixen com a "carregats de sensibilitat, de qualitat humana i d'una alta dosi de consciència espiritual". 




L'assemblea ha aprovat diversos documents que guiaran el rumb de l'associació durant aquest curs 2013-2014, com el programa de curs i el pressupost global de l'entitat, amb un import total de quatre milions d'euros. També s'ha aprovat la modificació dels estatuts de l'associació i el full de ruta que seguiran en el marc del Procés d’Unitat de l’escoltisme i el guiatge català per al curs 2013-2014. 

En l'acte públic de l'assemblea, a l'Auditori-Palau de Congressos de Girona, hi han intervingut l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, i el director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Toni Reig. "A la societat gironina i catalana que volem hi ha d'haver uns valors fonamentals que també són els vostres. A la Constitució del futur estat català, volem que els valors de l'escoltisme i el guiatge hi siguin presents”, ha manifestat Puigdemont. 

“La vostra tasca és una revolució silenciosa, feta des de l'amor. En la situació que vivim el país necessita gent com vosaltres: crítica, implicada i compromesa”, ha dit Reig.

Article extret de http://www.ara.cat/societat/Minyons-Escoltes-Guies-Catalunya-importancia_0_1035496716.html

Comentaris