'El CALENDARI 2014 de tradicions i costums' homenatja els gremis que van defensar Barcelona al setge de 1714





Coincidint amb el tricentenari de la commemoració de la Guerra de Successió, el calendari català il·lustrat que cada any edita Òmnium Cultural per tal de difondre les festes tradicionals i populars del Països Catalans està dedicat als gremis gremis que van formar la Coronela per defensar la ciutat de Barcelona de les tropes borbòniques al setge de 1714. El calendari, dissenyat per Sergi Freixes i il·lustrat per Edgar Ramírez, es pot comprar en més de tres-centes llibreries i punts de venda d'arreu dels Països Catalans al preu de 4,5 euros.

Cada mes de l'any inclou informació d’un gremi i de les diferents companyies i batallons de la Coronela on es va integrar durant el setge de les tropes de Felip V. En concret, el calendari 1714-2014 dedica les seves pàgines als gremis dels carnissers, candelers, fusters, sabaters, mariners, adroguers i confiters, hortolans, velers, flequers i forners, escultors, matalassers i ferrers.




Cada companyia de la Coronela constava de membres d’un mateix gremi i, si els efectius resultaven escassos, s’agrupaven dos o tres gremis. Els gremis van saber combinar la força del treball quotidià amb la valentia i la generositat de posar-se al servei de la defensa de les ciutats i els pobles que patien el setge dels enemics borbònics.

Podeu consultar aquí el llistat complet de punts de venda.

Informació extreta de http://www.omnium.cat/calendari-2014-de-tradicions-i-costums

Comentaris