'Aixeca Castells', una app que permet construir castells virtuals




El món casteller disposa d’una nova App: ‘Aixeca Castells‘. L’objectiu d’aquesta aplicació és poder arribar a difondre els conceptes bàsics del món casteller de manera didàctica i convertir-se en una eina per a tothom qui no té la possibilitat d’estar a prop d’aquesta cultura i vulgui fer una immersió en conceptes i tècniques de manera interactiva. Segons els seus creadors, Dortoka, la creació de solucions 3D combinades amb la realitat augmentada, ‘dóna ‘una dimensió suplementària que permet de crear accions interactives que aporten a l’usuari una experiència molt més entenedora‘. 






L’aplicació, que funciona en smartphones i tablets, ofereix un aspecte 3D experimental que permet interactuar i construir alguns dels diferents tipus de castells. L’usuari podrà crear el castell en una de les places on es realitzen les principals jornades castelleres o mitjançant AR (Realitat Augmentada) en qualsevol plaça o carrer. En aquesta primera versió apareixen les dades de 16 de les colles més importants de Catalunya, i dóna explicació a les principals parts que componen els castells i les colles, tant en la construcció com en la part tècnica, la seva música,vestimenta, etc. Així mateix hi ha la possibilitat de compartir el resultat en xarxa.




Aixeca Castells compta amb el suport de la creació i validació de continguts a càrrec de Núria Queralt i Sergi Sànchez i s’ha desenvolupat amb la col·laboració de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

Enllaç de l’app ‘Aixeca Castells‘ per Android i per iOS 

Informació extreta de http://www.festadirecte.cat/aixeca-castells-una-app-que-permet-construir-castells-virtuals/

Comentaris