Adéu al passeig de la Diputació




(...)

La Diputació de Lleida va confiar a Cervera l'organització del Dia de la Província de l'any 1963. Es celebrà el 20 d'octubre. 

Moltes altes autoritats es van donar cita a Cervera i van assistir a un Ofici religiós a la Parròquia; a la sortida, es nomenà Conseller d'Honor de l'Institut d'Estudis Ilerdencs al exrector de la Universitat de Barcelona, Antoni Torroja Miret, i es donà el nom de Passeig de la Diputació a la part central de la Plaça de la Universitat. 

Es va inaugurar la instal·lació provisional del Museu del Blat i la Pagesia a la Universitat, i en la Capella Reial es celebrà una sessió acadèmica en la que parlaren Josep M. Razquin i el president de la Diputació, Antoni Aigé, el director d'Ensenyament Laboral, senyor Alexandre, i el governador civil, senyor Serrano. Es va inaugurar l'oficina d'Informació i Turisme i el Monument a Balmes, i es donà el nom de Vidal de Montpalau al carrer dels Magatzems.

(...)

Per veure la resta de la galeria de fotos clica aquí.

Text extret del llibre 'Segarra, 53 anys. Història i vida d'una ciutat i la seva comarca', editat l'any 1988 per l'Associació Promotora de Segarra, periòdic quinzenal.

Imatge feta avui 29/11/2013, i extreta de www.cerverapaeria.cat