Ressons de la 5a Nit del Teatre Viu





El passat divendres 13 de setembre, coincidint amb el primer dia de la setmana cultural Isagoge, va tenir lloc la cinquena edició de la Nit del Teatre Viu a Cervera, amb un ple d’actuacions i de públic.

La festa, una trobada d’actors i actrius amateurs, amb ganes d’escenificar alguna peca breu o esquetx, es realitza a l’escenari del Gran Teatre, que es transforma en un espai amb tres escenaris. L’un per veure les actuacions, l’altre per veure com els actors miren les actuacions, i el tercer, l’espai del bar ambientat amb col•laboracions ben especials. Una convivència peculiar entre unes adolescents un tant crescudetes, i unes prematures àvies Tresines, però totes elles varen atendre d’allò més bé als assistents que volien apropar-se al bar a fer alguna consumició o bé, a sopar.

La cinquena Nit del Teatre Viu va estar formada per 15 actuacions ben diferents entre elles i amb una participació de més d’una setantena d’actors i actrius. La vetllada va ser presentada pel veterà Jaume Carbonell acompanyat per una colla de joves adolescents que no paraven de fer-li la guitza en totes les presentacions.

Una de les escenes que van obrir la Nit, i que va fer emocionar a tot el públic, va ser l’actuació dels nois i noies de l’Espígol, els qui van interpretar la peça musical “La Bellesa” del cantautor i poeta Luis Eduardo Aute i dirigida per la Yolanda de las Heras, qui sens dubte fa una feina excel•lent amb els nois. També va ser una actuació destacada, la de la Companyia Teatrera de Talavera, que van actuar per primera vegada a la Nit. Quatre amigues que van decidir fa un temps de fer teatre per passar-s’ho bé, i tant és que també ho van fer passar molt bé a la resta del públic, amb un guió original d’una d’elles, i una posada en escena molt acurada, amena, divertida i amb un toc musical al final molt escaient.

També varen tornar a participar al grup del Casal de la Gent Gran, amb un “Vull ser alcalde” que va arrencar les riallades de tot el públic durant tota la seva actuació.

Durant les més de quatre hores de la Nit, es varen viure moments molt emocionants i altres de molt divertits, inclosos pèrdues de perruques, dificultats amb els vestuaris, portes que no tanquen, oblits de guió, rialles dels participants, i alguna que altra improvisació.

El públic també va poder participar en el sorteig de dos abonaments per al Cicle de Teatre i dos abonaments de temporada de La Xarxa. Uns premis del tot teatrers per una nit plena de teatre.

Tot aquest conjunt és el que fa de la Nit del Teatre Viu una vetllada especial, on la participació popular n’és la protagonista i on el públic passa a ser també un actor més de la festa. Més de set-centes persones van acudir-hi com a públic, sumant-hi el centenar d’actors, directors i col•laboradors. Així doncs el Teatre Viu esdevé una cita obligada en el calendari anual d’esdeveniments culturals de Cervera.

La Nit del Teatre Viu obrirà de nou les portes l’any vinent i fa una crida a tothom que tingui el “cuquet” de sortir a escena, a que participi activament de la festa. Només cal contactar via mail a: teatreviu@gmail.com i tenir moltes ganes de fer teatre.

Informació facilitada per l'Anna Llort, teatreviu@gmail.com

Comentaris