A punt la 33a edició del FIMPT - Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú




El FIMPT - Festival Internacional de Música Popular Tradicional ja té enllestida la programació per a la seva 33a edició. Serà del 4 al 6/10 quan el FIMPT portarà de nou la música de caire tradicional i popular a Vilanova i la Geltrú. 

A partir del 22 de setembre es posaran a la venda les entrades d'una nova edició del FIMPT, el Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú. Els organitzadors han previst un abonament de 30€. L’any passat, “quan tots els vents bufaven en direcció contrària, el FIMPT va decidir reinventar-se i recuperar l’impuls original” amb l’objectiu, que es consolida enguany, d’esdevenir un “festival de tardor amb la veu i la música dels països de parla catalana com a eix prioritari, amb una més que interessant presència de músics internacionals” i amb un anhel d’obertura a la societat vilanovina i a la música popular, ingredients que configuren un festival valent i arriscat “disposat a defensar un estil propi de viure i estimar la música tradicional”. El grup grec Rebetroïka i l’espectacle Ribamar, nuclis d’una àmplia programació de qualitat. El FIMPT ha programat enguany el grup grec Rebetroïka. Integrat per Yiannis Tziallas, Orestis Kalabalikis i Minos Voutsinos, la formació és un referent de la música d'arrel mediterrània. 

Així mateix, destaca l’estrena de Ribamar, espectacle amb composicions i arranjaments originals fets expressament per l'ocasió que reuneix tres figures de la música popular mediterrània: el T.A.C. Trio (Riccardo Tesi -Toscana- Laurent Audemard -Provença- i Marcel Casellas -Catalunya-) amb una col·laboració amb diversos grups de les escoles de música de Vilanova i l'Escola de Grallers de Sitges. 

Aquesta nova edició del FIMPT presenta altres propostes de gran qualitat i interès:
  • Miquel Gil i l'espectacle itinerant A la lluna de Vilanova, amb De Calaix, Josep 'Apa' Aparici i d'altres. Es tracta de fer una passejada pels carrers, places i entitats de la ciutat, amb un concert final al Foment Vilanoví. Una nit de cant tradicional amb què es vol mostrar que, a Catalunya i al veïnat mediterrani, no ha canviat el gust per cantar 
  • La Nit FIMPTera amb La Carrau, BGKO (Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra), Els 4 Gats i Rasta Respect, una proposta que vol obrir el festival a nous públics 
  • La programació inclou també Carles Dènia, Canya d'Or de Luxe, Els Francolins, la Banda de Música Mestre Montserrat o Arnau Obiols Projecte Pirene, entre d’altres.

Comentaris