12 i 13 d'octubre · 7a Fira del Món Geganter · Sallent 2013




Com cada any, un cop acabades les vacances d’estiu, encarem la recta final de la temporada mirant cap a la Fira del Món Geganter. Una de les fites anuals més importants del calendari geganter. 

Una fira, on combinem el negoci amb la cultura, ja que sens dubte, la nostra Cultura Popular necessita del negoci, i sobretot, del mecenatge, per tirar endavant, perquè després de molts anys d’alimentar-nos a través de les entitats públiques, ha arribat el moment d’adaptar-nos a la situació i buscar el mecenatge a través de l’empresa privada. No és fàcil, però de moment, des de l’Agrupació ja ho hem aconseguit, i a partir d’aquest any, Estrella Damm serà el nostre patrocinador principal. Tot i això, no cal oblidar que la majoria de les despeses generades per les entitats geganteres, solen sortir de les butxaques dels seus integrants. 

La Fira del Món Geganter és un reclam per tots els components de les colles geganteres, perquè hi poden trobar des de la indumentària, passant per les espardenyes, camises, forros polars... els instruments, o el transport de les figures a través dels remolcs, entre d’altres. El ventall de les possibilitats que ofereix la Fira, pot arribar a ser monstruós. Però també és un reclam per l’empresa privada, perquè és el millor aparador per les colles geganteres, així com per la resta d’entitats de Cultura Popular. La peculiaritat d’aquesta fira, és que és una fira itinerant. D’aquesta manera, els diferents expositors, poden anar mostrant el seu producte per arreu del territori. De moment, la Fira ja s’ha celebrat a les comarques del Maresme, Vallès Occidental, Gironès, Montsià i Baix Llobregat. 

Aquest any, la Fira viatja cap a la comarca del Bages. Sens dubte, una comarca molt dinàmica en l’àmbit geganter, doncs han estat capaços d’organitzar dos cops la Ciutat Gegantera de Catalunya i un cop la Trobada Nacional de Capgrossos. Aquest any, hauran tancat el cicle d’haver organitzat les tres festes més importants de l’ACGC, i organitzaran la VII edició de la Fira del Món Geganter





Concretament, la població bagenca responsable d’organitzar la Fira d’enguany serà Sallent, seu de la primera Ciutat Gegantera de Catalunya a l’any 1985, amb una de les colles geganteres importants en el naixement de l’ACGC. Sens dubte, el fet de celebrar els 25 anys de l’ACGC, estarà molt vinculat a la celebració de la Fira en aquesta població. 

Xerrades, espectacles, cercaviles i balls de gegants, expositors i un llarg etcètera, ens esperen a la VII edició de la Fira del Món Geganter. 

Ens veiem a Sallent els dies 12 i 13 d’octubre. 

David Roy i Comas
President de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Per a més informació de la Fira del Món Geganter · Sallent 2013 cliqueu aquí.

Il·lustració de Rosa Sánchez Abella, extreta de http://truquemalgegantdelpi.blogspot.com/2012/01/festa.html

Comentaris