'Pedals de foc'



PEDALS DE FOC - El Documental - Català from Joan Sabater on Vimeo.

Les comarques del Pirineu Lleidatà, Val d’Aran, Alta Ribagorça, Pallars Jussà i Pallars Sobirà, dominades en gran part per una orografia alpina de gran bellesa paisatgistica, on els hiverns son molt freds, de neus perennes i els estius frescos i plujosos, acullen dins el seu terme el Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici.

Pel seu perímetre exterior, vorejant el Parc i aprofitant pistes forestals, antics camins, veredes de pastors i els senders pedalables més propers als seus límits, a l’any 2005 es dissenya una travessa per bicicleta de muntanya amb l’objectiu d’unir els pobles, les valls i vilatges d’aquestes quatre comarques del Pirineu Català.

La van denominar PEDALS DE FOC.

La idea de PEDALS DE FOC neix arrel de la gran popularitat d’una altra travessa que es fa a peu dins del Parc Nacional, unint nou refugis de muntanya en un recorregut circular i creada a l’any 2000, la CARROS DE FOC, avui considerada ja una clàssica i molt popularitzada entre els excursionistes de muntanya.

Sota aquest mateix concepte es va dissenyar la travessa PEDALS DE FOC, la primera ruta organitzada de Catalunya per bicicletes de muntanya.

Els seus bells paratges, la duresa del seu recorregut, la seva gent i una excel•lent organització en forma de central de reserves dels allotjaments i serveis, dels quals en podem disposar al llarg de tot el trajecte depenent del tipus de ciclista que siguem, l’han convertit en pocs anys en un referent de les travesses de bicicleta de muntanya de varis dies.

Text i vídeo extrets de http://vimeo.com/6654532

Comentaris