Les vint-i-nou Ciutats Geganteres de Catalunya.Amb la creació l'any 1984 de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya es va plantejar, entre d'altres coses, que cada any una població diferent organitzés una trobada de gegants a la qual estiguessin convidats tots els gegants de Catalunya.

El model inicial de la Ciutat Gegantera de Catalunya es va basar en les Ciutats Pubilles de la Sardana, organitzades des de l'any 1960 per l'Obra del Ballet Popular.

Actualment en aquesta festa hi participen uns 5.000 geganters i prop d’unes 500 figures, entre gegants, gegantons i gegantets, i més de 400 músics (grallers, dolçainers, flabiolaires, tabalers, etc.)

La primera Ciutat Gegantera de Catalunya va ser Sallent la tardor de l'any 1985. A aquesta li han seguit un bon grapat més de ciutats d'arreu del principat de Catalunya, i en una ocasió també del principat d'Andorra. Són aquestes:
Per a més informació: http://www.gegants.cat/activitats/ciutats-geganteres/

Fotografia Sant Joan Despí, Ciutat Gegantera de Catalunya 2007, extreta de http://www.gegants-sjdespi.org/trobades2007.html

Comentaris