El Patronat de la Passió de Cervera inicia amb importants canvis una nova etapa



La nova Junta Directiva del Patronat de la Passió de Cervera va anunciar, divendres 12 de juliol, un canvi radical en la seva dinàmica de funcionament per afrontar amb èxit les representacions teatrals i les diverses activitats culturals que es realitzaran la pròxima temporada al Gran Teatre

La notícia va transcendir una vegada finalitzada la primera trobada del renovat òrgan directiu, durant el transcurs de la qual es va debatre, entre d’altres afers, sobre el paper que ha de complir l’associació en les imprevisibles circumstàncies actuals. 

L’equip de govern, que va ser escollit per unanimitat en la darrera reunió de l’Assemblea General, aposta per un replantejament general del seu modus operandi, amb la finalitat de superar els obstacles inherents a la complicada realitat que ens està tocant viure. Per una banda, es treballa per transformar l’organització interna, mitjançant un creixent repartiment de les tasques, que impliqui a un major nombre de persones ocupant posicions de responsabilitat. En aquesta línia, s’han creat una sèrie d’àrees, com ara la de material tècnic o de gestió teatral, que treballaran en grups reduïts i disposaran d’un marge d’actuació pràcticament il·limitat dins els respectius àmbits. Es tracta de convertir una estructura vertical i centralitzada, que concentrava totes les competències en poques mans, en una de descentralitzada i horitzontal, que persegueix la participació i la corresponsabilització de moltes persones. 

Per altra banda, una conjuntura econòmica adversa i una situació nacional en transformació, sumades a la creixent laïcització de la societat, obliguen a repensar alguns elements importants que, fins al moment actual, eren absolutament inqüestionables. En primer lloc, la pròxima temporada serà la darrera que La Passió de Cervera es representarà en castellà. Aquesta mesura respon al desig de la nova Junta d’impulsar la difusió de la llengua catalana arreu del territori i de solidaritzar-se amb la lluita que ha iniciat Catalunya, per poder manifestar-se lliurement sobre el seu futur. En segon lloc, s’habilitaran nous espais a l’interior del teatre i s’invertirà per millorar l’attrezzo i el vestuari, sempre que s’aconsegueixin les fonts de finançament necessàries. En tercer i darrer lloc, es persegueix mantenir una programació teatral estable, amb la finalitat d’evitar que la crisi desemboqui en una decadència cultural i promoure un hàbit artístic en la ciutadania.

Xavier Cañabate Llobet, un jove amb una àmplia trajectòria en els camps de l’associacionisme polític i social, és el nou president del Patronat i l’artífex dels múltiples canvis d’enfocament. En unes declaracions realitzades durant el transcurs de la primera reunió de la Junta Directiva, va afirmar que, “malgrat que actualment hi ha poca disposició de les institucions públiques i privades per apostar pels equipaments culturals, treballarem per col·locar el Gran Teatre de La Passió de Cervera al lloc que li correspon, que no és cap altre que a l’alçada dels teatres més importants de Lleida i Barcelona”. A més, va assegurar que “l’associació està liderada per un equip jove, il·lusionat i amb empenta, uns intangibles que constitueixen la millor garantia de futur per al nostre teatre”

Infpormació i imatge aportat per Marc Llorens Guim (Comunicació del Patronat de la Passió).

Extret de la pàgina web de la Paeria de Cervera, www.cerverapaeria.cat

Comentaris

Anònim ha dit…
Ja tocava algun canvi. Molta sort.