5 recompenses de fer de cap o monitor/a voluntariNo cobren res per la tasca que fan, però a canvi s’emporten moltes més coses. Descobrim algunes recompenses que aporta fer de cap al cau o monitor/a a l’esplai, i analitzem fins a quin punt són útils a nivell personal, professional i social.
  1. Començar a canviar el món des de la base. Si hi ha coses del teu entorn que no t’agraden i creus que no pots fer res per canviar-ho, t’equivoques! L’educació és l’eina més poderosa per canviar el món. Educar infants i joves en el seu temps d’oci i participar en projectes de servei a l’entorn permet posar el teu granet de sorra per fer un món millor.
  2. Sentir-te útil i convertir-te en un referent. El cau i l’esplai són espais decisius en el desenvolupament d’un nen o nena, de manera complementària a l’escola i a la família. Els caps i monitors són figures molt importants per als nens i joves: ni un pare o mare ni un/a mestre/a, més aviat una mena de germà gran.
  3. Impulsar projectes propis i tenir veu i vot en el futur de l’entitat. La majoria de caus i esplais funcionen de forma participativa i autogestionada, amb mecanismes assamblearis per a la presa de decisions entre caps, monitors o responsables. Aquesta implicació es trasllada també als infants i joves, que són protagonistes dels projectes que impulsen.
  4. Millorar les teves capacitats i rebre formació específica. Gairebé sense que te n’adonis, fent de cap o monitor milloraràs capacitats com l’autonomia, l’esforç o el lideratge, que cada cop són més valorades en l’àmbit professional (més informació aquí). A més, la majoria d’associacions ofereixen formacions específiques de qualitat i la possibilitat de treure’t els títols oficials de monitor/a o director/a de lleure.
  5. Viure aventures úniques i fer amics per tota la vida. A les sortides i campaments descobriràs llocs nous en contacte amb la natura; i participant en projectes internacionals podràs viatjar a altres països. Però el millor és que les experiències compartides al cau i a l’esplai creen lligams únics amb els companys i companyes. Molts caps i monitors troben allà el que acaba sent el seu grup d’amics per sempre!
Per a més informació:
Text extret de http://www.xarxanet.org/comunitari/noticies/5-recompenses-de-fer-de-cap-o-monitor-voluntari#utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=349

Comentaris