TV3 i la festa, o com crear formats televisius atractius



La cadena mostra com elabora els seus programes de cultura popular, reflexionant que cal que atreguin l'interès de tota l'audiència

El programa de TV3 La Meva va tractar dijous sobre els espais de cultura popular que ha emès i emet actualment la cadena pública catalana. Des de les entitats de cultura popular, és habitual la crítica que les seves manifestacions festives hi estan infrarepresentades, crítica a la qual la cadena va tractar de rebatre. Repassant els programes sobre castells, havaneres, concursos de gossos d'atura, sardanes i demés que s'han emès al llarg dels 30 anys d'història, els periodistes entrevistats van coincidir en ressaltar la dificultat d'adaptar els tempos de la cultura popular als tempos de la televisió.

El conductor de La Meva i expresentador del programa Objectiu Pastorets, Roger de Gràcia, assenyala que el repte que sempre té TV3 és "el de crear un format televisiu sobre cultura popular", posant com a exemple que el propi Operació Pastorets no va acabar de quallar entre l'audiència. Al seu torn, el director de Nydia, Jordi Lara, explica que en concebre el programa, "sobretot el que volíem era fugir del gueto, la parcel·la, la càpsula cultural", perquè "si expliques una cosa televisivament bé, la gent t'escoltarà".

Insistint en tot moment que TV3 no volia "fer antropologia", la cadena va reivindicar que "ha transmès amb els seus programes de cultura popular" tot el seguit d'emocions que acompanyen la festa.

Text extret de http://www.naciodigital.cat/laflama/noticia/1838/tv3/festa/crear/formats/televisius/atractius

Vídeo extret de http://www.tv3.cat/videos/4617792/Cultura-popular

Comentaris