Dissabte 29 de juny · 5è Concert sota l’Autovia



Amèrica és una terra de contrastos, i la seva música reflecteix la gran diversitat de cultures que l’han conformat i hi conviuen. El Gospel és l’expressió musical de la comunitat negra, nascuda ja a Amèrica però forjada en les onades d’immigració d’esclaus africans. Malgrat l’esperit joiós del Gospel modern, els seus orígens relaten un gran drama humà on els esclaus negres s’identifiquen amb la història bíblica del poble d’Israel i l’esperança de la terra promesa. Un clam de llibertat per a tots els pobles al so del Let my people go! 

I ningú millor per representar l’Amèrica blanca que Leonard Bernstein amb els seus Chichester Psalms. Encarregats per la catedral d’aquesta ciutat anglesa, posa en música diferents salms en llengua hebrea. Han esdevingut una de les obres més interpretades a nordamèrica, i constitueixen una miraculosa combinació d'esperit religiós amb tocs de musical de Broadway, i l'encantador solo d'un nen solista en el paper del bon pastor. 

Amb aquests dues parts, mostra del repertori religiós americà, descobrirem una nova vivència de la fe, ben diferent de la nostra, vista des de l'altra banda de l'Atlàntic. La fe jueva de la poderosa comunitat nordamericana a la qual pertanyia Bernstein, i la particular aproximació a la fe cristiana de la comunitat negra. A banda dels tòpics, se'ns revela una cultura que va més enllà de Hollywood, i una música que té la virtut de combinar la qualitat i la sensibilitat, i alhora fer-se atractiva al gran públic. 

Aquesta és la música que la Coral Ginesta de Cervera i el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida us oferiran aquest any al túnel.




Serà aquest dissabte 29 de juny a les 10 de la nit. El mateix dia que molts catalans reclamaran la llibertat que ens pertoca com a poble, al concert que l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han organitzat al Camp Nou. 

La Coral Ginesta, com a entitat membre de Segarra per la independència lamentem no haver pogut canviar la data del concert del túnel, però estem segurs que els nostres cants, a través del llenguatge universal de la música s’uniran al clam de la societat civil per reclamar el dret que hem de tenir tots els pobles del món a poder decidir lliurement i democràtica el nostre futur. I d’altra banda, en acabar el concert podrem veure i escoltar part del del Camp Nou per sentir-nos ben a prop! 

Us convidem al concert del túnel i a gaudir d’un esdeveniment tan important. Entre tots, prendrà més sentit que mai, aquell clam de llibertat Let my people go! 

Recordeu que, com sempre, hi haurà servei de bar.

Informació facilitada per la Rosa Ninot, rosaninot@hotmail.com

Imatge de Joan Porredon, extreta de http://coralbellesarts.wordpress.com/page/8/

Comentaris

Anònim ha dit…
Altament recomanable.
Els Chichester Psalms de Bernstein amb orgue, arpa, percussió i un nen com a solista són una autèntica meravella alhora que un repte pel Cor per la seva dificultat sobretot en les seccions masculines. Però sortosament tenim bons cors i ben preparats.