El grup de municipis de la nova ruta 1714 oficial es reuneixen al Museu d'Història de Catalunya.




La iniciativa vol per difondre els escenaris destacats de la guerra de Successió des d'una vessant històrica i cultural.

Convocats pel Comissionat del Tricentenari, els responsables dels equipaments dels deu municipis que formaran part de l'estructura principal de la ruta 1714 oficial, composta per una seixantena de monuments històrics destacables de la guerra de Successió, es van reunir el matí del passat 11 d'abril a la seu del Museu d'Història de Catalunya.

A la reunió, presidida pel comissari de la commemoració del 1714, Miquel Calçada, també hi van participar el director del Museu d'Història de Catalunya i responsable d'exposicions del Tricentenari, Agustí Alcoberro, i altres agents implicats en el projecte.  

La trobada s'emmarca en el conjunt de reunions de treball habituals que s'han realitzat des de la creació del comissionat i que tenen com objectiu avançar en el disseny de les actuacions que vertebraran la Commemoració del 1714.  

En el marc de la commemoració del tricentenari del desenllaç de la Guerra de Successió, s'ha estimat oportú ampliar l'abast de la Ruta 1714 que en la seva creació estava composta per cinc monuments de cinc municipis i que ara s'amplia fins a 10 punts:
El Govern va crear el 2011 la Comissió de Commemoracions que entre d'altres objectius té, principalment, el de recuperar i divulgar la memòria de la Guerra de Successió i de les seves conseqüències per a l'organització política i institucional de Catalunya a través de la commemoració, l'any 2014, dels 300 aniversari del 1714.

Informació extreta de http://www.mhcat.cat/mhc/noticies_del_museu/noticies_del_museu/el_grup_de_municipis_de_la_nova_ruta_1714_oficial_es_reuneixen_al_museu_d_historia_de_catalunya
i de http://tricentenari.cat/

Comentaris