27 d'abril, Sant Quintí de Mediona: Assemblea general de l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.




La vila altpenedesenca de Sant Quintí de Mediona i més concretament, la Sala Polivalent de l'Associació Cultural El Jardí, acollirà l'Assemblea General Ordinària de Socis de l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. Serà el dissabte 27 d'abril, a les 17:30 hores i hi són convocades totes les entitats associades. Esperem l'assistència de representants de tots els associats per tal de debatre i posar en comú tots els temes que ens afecten en aquests moments particularment difícils des de tots els punts de vista. La celebració de l'Assemblea va ser solicitada per la colla Quintifoc de Sant Quintí de Mediona en el decurs de l'anterior Assemblea, celebrada a Igualada el 16 de juny. 

La vila té un nucli antic molt peculiar, sempre ha estat un poble d'estiuejants i compta amb notables punts d'interès turístic, com el paratge de Les Deus. L'esposa i la cunyada de l'eminent folklorista Joan Amades eren de Sant Quintí de Mediona, motiu pel qual ell hi sojornava molts estius i va ser el promotor de la construcció del Drac de Sant Quintí de Mediona, a la dècada dels cinquanta del segle passat, en una època en la qual no se'n construia cap.

Informació extreta de la pàgina web de l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, www.bestiari.cat

Imatge: estrena del Drac de Sant Quintí de Mediona, 1954, arxiu CPCPTC, extreta de  http://www14.gencat.cat/clicat/AppJava/cercaParaulaClau.do?pclau=drac&type=paraula_clau&idColeccio=76db4172-1613-4f0d-8fec-4032a8cbf016

Comentaris