“De la Pedra al Núvol”. Els castells del Sió de la Segarra.

La comarca catalana de la Segarra és la terra de castells per excel·lència. Són les seves fortaleses, torres, muralles i viles closes la punta de llança de la seva projecció turística i un immens patrimoni que la converteix en un destí turístic i cultural de gran encant que no ens podem perdre.

La Ruta dels Castells del Sió (lasegarra.org/Ruta-Dels-Castells-Del-Sió-46.html) ha donat valor a aquestes construccions i ha projectat la identitat de la comarca i el seu atractiu turístic arreu del país. A poc a poc, els castells de la Segarra estan ja ocupant un lloc preferent dins la projecció de les Terres de Lleida i de Catalunya, gràcies al desenvolupament d’infraestructures turístiques i serveis d’allotjament, restauració, productes propis i rutes guiades de qualitat, poden garantir al visitant el grau de satisfacció i acolliment que mereix.

L'origen històric d'aquesta ruta es remunta a mitjans del segle XI, on la riba del riu Sió va ser reconquerida als àrabs i ben aviat hi van proliferar castells i esglésies que garantien la presència cristiana.





Aquest reportatge es fa fer –càmera en mà- els dies 29 i 30 de novembre de 2012 a la Trobada de bloggers i periodistes especialitzats en turisme a la Segarra, organitzada per Turisme de Consell Comarcal de la Segarra.

La banda sonora és el tema “Ancestral Voices” (del àlbum “Dark Symphony”) del compositor Roger Subirana (rogersubirana.com).

Text i vídeo extrets de http://vimeo.com/57049738

Comentaris

Anònim ha dit…
La música acompanya molt bé totes les imatges.