'AL TALL' per sempre.



Després de 38 anys de presència als escenaris, l’històric grup valencià Al Tall va anunciar el passat octubre la decisió de concloure la seva carrera artística.

Formats l’any 1975 per Vicent Torrent, Manuel Miralles i Miquel Gil, amb un plantejament renovador de la música tradicional, Al Tall conforma un repertori fonamentalment de nova creació amb textos actuals i música que fusiona elements de diferents tradicions mediterrànies, i ha editat 16 discos de llarga durada. Amb una trajectòria plena d’il·lusions, dificultats, alegries, esperances i realitats, el conjunt ha variat de formació, però actualment composen el grup Vicent Torrent, Manuel Miralles, Jordi Reig, Enric Banyuls, Xavier Ahuir, Robert Moreno, Maribel Crespo.

Ara, Al Tall ens diu adéu. Han entès que es donen les circumstàncies per tancar el seu cicle.

Aquesta decisió tan transcendent –d’una incidència que supera l’àmbit musical, cultural i fins i tot social- s’havia de plasmar amb un últim concert, on la formació pogués acomiadar-se adequadament del seu públic. 

AL TALL PER SEMPRE serà el darrer recital a la ciutat i a tota Catalunya.

Donada la rellevància de la cita, el Festival Barnasants – Cançó d’Autor, el Festival Tradicionàrius, i L’Auditori han col·laborat per fer possible aquest esdeveniment, que tindrà lloc el dijous 14 de febrer de 2013 a la Sala 1 de L’Auditori (21h).

AL TALL PER SEMPRE serà sens dubte una vetllada especial, una emocionant cita on el conjunt repassarà els seus treballs i el seu repertori més significatiu de les diverses èpoques que han viscut. Aquest comiat tan sentit comptarà amb la participació de molts dels amics del grup: Miquel Gil, Isidor Marí, Jaume Arnella, Jordi Fàbregas, Josep Ribera Titot, Xavi Sarrià i Miquel Gironés d’Obrint Pas, Jan Maria Carlotti de la Provença, Abdeljalil Kodsi de Marraqueix, Jaume Ayats amb La Nova Euterpe, una colla de dolçainers a càrrec de Pau Puig i una secció de vent amb Eladi Reinon. 

Al Tall s’acomiada després de gairebé quatre dècades de música, però ho fan amb una gran alegria per la decisió presa, sense tristor. I per tant ho faran amb una bona festa!

En paraules del propi grup: “Donarem les gràcies al nostre públic, que ens ha fet ser qui som, i a tots els que corporativament o personalment ens han ajudat a connectar amb la terra. Us deixem les nostres cançons; amb elles, sempre ens tindreu entre vosaltres.”

AL TALL PER SEMPRE.
DIJOUS 14 FEBRER de 2013.
L’AUDITORI de Barcelona, 9 de la nit, Sala 1

Informació extreta de http://www.tradicionarius.org/

Comentaris