Innocentada - Volen buidar l'Arxiu de la Segarra Actualitat ubicat a la Casa dels Diables

NOTICIA PUBLICADA AMB MOTIU DEL DIA DELS SANTS INNOCENTS.



La Regidoria d'Urbanisme de la Paeria de Cervera, per decisió de l'arquitecte municipal i l'aparelladora, ha decidit buidar l'arxiu de la Segarra Actualitat, fins ara ubicat dins la Casa dels Diables de Cervera Carranquers, concretament entre secretaria i la sala dels tabals. 

L'origen d'aquesta dràstica decisió ve del passat mes d'agost, quan membres de la Junta actual es van reunir amb els tècnics de l'àrea d'Urbanisme per comunicar-los el mal estat en què es toba la Casa que els serveix de local. El que més els preocupava era el balcó de la façana principal, l'aixecament d'unes quantes rajoles del passadís central i nombroses esquerdes ubicades per tot l'edifici, entre d'altres mals menors. 

Després d'unes quantes visites, l'arquitecte municipal va ordenar buidar immediatament l'arxiu de la Segarra Actualitat, ja que era el principal motiu de l'enfonsament del passadís i, en conseqüència, de les esquerdes de la porta principal i del balcó. 

Un cop rebuda la notícia, els membres del consell de redacció de la revista van tenir una conversa amb la Junta dels Diables per saber on podrien ubicar les tonelades de paper, causants de l'esfonsament de l'edifici. Els Caps de Colla es van posar amb contacte amb un membre actiu de la Colla que regenta una botiga de mobles per saber si coneixia alguna solució. El propietari els va parlar d'unes prestatgeries molt econòmiques, i al mateix temps, ergonòmiques, que els anirien molt bé per col·locar d'una manera ordenada i sense causar cap mal, totes les revistes Segarra des dels seus inicis fins l'actualitat.

Es tracta d'un nou sistema de prestatgeries, conegut amb el nom de body-shelf, i és l'última moda als barris més moderns de Londres i Nova York, tal com afirma la coneixedora de tendències Bibiana Ballbè, cosina del gerent de la botiga de mobles.

D'aquesta manera, l'arxiu de la Segarra Actualitat, romandrà un temps més a la sala de l'antiga Escola de Música de Cervera amb aquestes noves prestatgeries fins a la propera inspecció de l'arquitecte municipal, més o menys, cap a la primavera. Els encarregats, de moment, per formar aquestes prestatgeries, són alguns membres de la Colla castellera Margeners de Guissona, experts en torres humanes. S'han ofert de manera voluntària a formar aquests pisos, durant els primers tres mesos. Des d'aquí i també en nom del consell de redacció de Segarra Actualitat, els agraïm la seva col·laboració perquè gràcies a ells, el pes de la història s'aguantarà sense que l'edifici pateixi cap desperfecte.

Imatge extreta de Google

Comentaris

Unknown ha dit…
Molt bona,trobo molt encertat que incorpori la flor . Tinc uns dubtes: - què se li ha de donar per menjar
- les revistes js les han passat a format dvd, sembla que ocupen molt poc espai.
Ah quin fart de riure!!
Ricard el dels Mobles ha dit…
Es necessiten urgentment homes i dones forts/es per la part de sota de la prestatgeria, preferentment de robusta constitució i amb els braços llargs. Per fer torns de 8 hores. Preu segons conveni + plus de perillositat. Adreçar-se directament a la botiga o a la meva cosina Bibiana.