Estrena del drac-gat Sirius dissenyat i construït per l’escultora vilafranquina Dolors Sans.



La colla de diables del barri del Poble Sec de Barcelona disposa d’una bèstia de foc: el Gat-Drac Sírius. La nova peça es va estrenar aquesta tardor i ha estat dissenyada i construïda per l’escultora vilafranquina Dolors Sans.

Es tracta d’un gat ferotge i agressiu relacionat amb la font del Gat, situada a Montjuic i element característic i popular del barri del Poble Sec. Segons la tradició, la font del Gat era un indret on es reunien bruixes i s’hi organitzaven aquelarres, tot i que es va fer popular gràcies a una cançó d’una sarsuela que parlava dels amors d’una minyona i un soldat. Per això el gat porta a banda i banda del llom dos personatges. Un és una bruixa i l’altre un mascle cabró, personatge que presidia els aquelarres. La bruixa i el mascle cabró estan lligats per una cadena sobre el llom del gat

El gat disposa de 9 punts de foc a les potes del davant i a la cua. Està en posició d’atac i és per un sol portador. Els ulls s’il·luminen per la nit i reforcen l’efecte de la mirada agressiva del gat.  Dins del bestiari català, el gat no és un element gaire habitual i aquesta figura del Sírius, nom fruit d’una votació popular, enriqueix la imatgeria del nostre país.

Informació facilitada per la Dolors Sans, dolors@dolorssans.com

Comentaris

un que s'hi fixa ha dit…
L'estil Dolors Sans és innegable. A disfrutar de la bèstia!