Marc Márquez: 'Entre el nen i el campió del món.'



Són dies especials a Cervera, el poble de Marc Márquez. Té 19 anys i s’acaba de proclamar campió del món. Per ell, tot ha anat ràpid: sobre la moto i a la vida. El dia que Cervera rep el seu campió, el campió rep el convidat.


null


Del circuit d’Austràlia a Cervera. I del podi al seu llit. Mai abans havia passat dos dies amb algú tan jove que ja ha fet tant. En Marc està a mig camí, entre el nen i el campió. La seva mare encara li diu puça, però ell s’ha hagut de fer gran a marxes forçades.

Diuen que Marc Márquez emociona fins i tot aquells que no els agraden les curses de moto. Els seus pares les han vist totes. Ella, des de casa. I ell, des del circuit perquè l’acompanya a tots els grans premis. A tots dos he tingut l’oportunitat de preguntar-los què pesa més: si l’orgull o el patiment.

Educar un fill és difícil. I si amb 6 anys et diu que de gran vol ser pilot de motos, suposo que encara ho és més. En casos com el del Marc, no sé mai què va primer: si la passió del fill o la il•lusió dels pares.


null


El millor moment del cap de setmana: poder compartir amb en Marc i la seva família la festa de celebració que li havia preparat Cervera. Discurs al balcó de l’Ajuntament, un gran xou a la plaça i una rua com la del Barça quan guanya un títol. Una ciutat totalment entregada i una festa que ha superat tot el que m’havia pogut imaginar. Aquí en Marc és tot un heroi.


null


A Marc Márquez no li agrada perdre. És descaradament competitiu. Però el que no perd mai és el somriure. Té el caràcter guanyador per triomfar en qualsevol esport. M’esperava trobar un campió amb cara de no haver trencat mai un plat. Però després de passar dos dies amb ell, he descobert que en Marc no té ni un pèl d’innocent. És murri i encantador. Té allò que també és necessari per fer-se estimar: el carisma.


null


Un nen que s’està fent gran. Un noi de poble estimat pel seu poble. I un campió que ho té tot per ser encara més campió. He conegut Marc Márquez i un entorn familiar accessible. De gent normal. I ho he fet en un moment dolç: quan sembla que tot plegat acaba de començar.

“El convidat”, dilluns a les 22:30, a TV3”

Extret de http://blogs.tv3.cat/elconvidat.php?itemid=48330

Comentaris