El Carnaval de Solsona concentrarà els actes nocturns a la sala Xelsa.




La decisió de l'Associació de Festes del Carnaval de Solsona de prescindir de la Sala Polivalent per als actes nocturns és ben vista per l'Ajuntament de Solsona. Tot i que la junta, amb el suport gairebé unànime dels socis, ha decidit traslladar els actes de nit a la sala de festes Xelsa, de titularitat privada, la regidora de Cultura, Sara Alarcón, remarca que l'entitat "ha rebut una bona oferta del local privat i, si el Carnaval n'és beneficiari, l'Ajuntament no pot estar-hi en contra, al contrari". La Sala Polivalent va suposar una inversió total de 4,3 milions d'euros.

La junta ha optat per recuperar la Xelsa com a únic espai dels actes de nit per les favorables condicions que oferia la sala de festes privada: cessió gratuïta del local i un patrocini de 4.000 euros els tres propers anys, mentre que els beneficis de les barres seran per a la propietat de l'establiment.

Alarcón destaca la importància del Carnaval de Solsona "tant quant a política turística i de promoció econòmica com pel que fa a la cultural, atès que es tracta d'una tradició identitària". Així, "som totalment afins al Carnaval i al que comporta, i estem a la seva disposició per ajudar-los"

6.000 euros de subvenció.

L'aposta del Carnaval per tornar a traslladar tota la programació nocturna al a sala Xelsa -durant el darrer Carnaval l'escenari dels actes es va dividir entre els dos locals com a prova pilot- ha suposat una renegociació del conveni vigent entre l'entitat que organitza la festa i el consistori. L'acord, valorat satisfactòriament per ambdues parts preveu, entre d'altres coses, que l'Ajuntament manté els 6.000 euros d'aportació per a la festa. L'any passat aquesta quantitat va ascendir a 9.500, si bé els 3.500 euros restants eren destinats al lloguer de les llotges que calia instal·lar a la sala polivalent, una clàusula que enguany ja no té cap sentit.

El Carnaval mantindrà la programació diürna a l'equipament municipal de la polivalent.

Fotografia: Bufó del Carnaval de Solsona 2009, autor de la foto Javier Cambero.

Informació extreta de http://www.regio7.cat/solsones/2012/11/28/carnaval-solsona-concentra-actes-xelsa/217637.html

Comentaris