7a Jornada REVIURE EL PATRIMONI al Museu de Cervera: 'Recreacions del passat per mitjà de la festa. La recuperació de la Passió medieval de Cervera.'




Arribem a una nova edició de la Jornada Reviure el patrimoni dedicada,en aquesta ocasió, a un projecte local sobre el qual s’està treballant: la Passió medieval de Cervera, que té, però, una dimensió més àmplia a la purament territorial.

Aquest projecte ens ha de permetre recuperar una celebració a partir de l’estudi i anàlisi de la documentació existent i, alhora, convertir aquesta iniciativa en un recurs patrimonial d’activació cultural, turística i econòmica.

Aquesta jornada té per objectiu apropar-nos a aspectes tècnics: com afrontar la recuperació d’escenografies, vestuaris, posada en escena, l’espai de l’actor i de l’espectador, etc… a partir d’altres projectes de característiques similars, i debatre també aspectes més conceptuals que tenen a veure amb la necessitat de recrear el nostre passat a partir, en aquest cas, de la festa i amb el com abordem aquesta pretensió i com la presentem al públic acomplint un delicat equilibri entre la rigorositat històrica i les demandes actuals de temps narratiu i sentit de l’espectacle.

Les ponències de caràcter més teòric que es presenten al matí unides a la taula d’experiències pràctiques de la tarda han d’aconseguir acomplir aquest doble objectiu i donar resposta als dubtes que qualsevol nou projecte d’aquest tipus planteja.

Programa de la jornada: tríptic de la Jornada.
Data i lloc: 14 de desembre de 2012 al Museu Comarcal de Cervera (carrer Major, 115 – 25200 Cervera).
Per inscripcions: www.museudecervera.cat

Informació facilitada pel Museu Comarcal de Cervera, museu@museudecervera.cat

Comentaris

Cerverí ha dit…
Per què ho fan en divendres?