1a Trobada a la Segarra de Bloggers i Periodistes especialitzats en turisme.



La Segarra és la terra de castells per excel·lència. Són les seves fortaleses, torres, muralles i viles closes la punta de llança de la seva projecció turística i un immens patrimoni que la converteix en un destí turístic i cultural de gran encant.

La Ruta dels Castells del Sió, en el seu tram segarrenc, ha donat valor a aquestes construccions i ha projectat la identitat de la comarca i el seu atractiu turístic arreu del país. A poc a poc, els castells de la Segarra estan ja ocupant un lloc preferent dins la projecció de les Terres de Lleida i, gràcies al desenvolupament d’infraestructures turístiques i serveis d’allotjament, restauració, productes propis i rutes guiades de qualitat, poden garantir al visitant el grau de satisfacció i acolliment que mereix.

La iniciativa pública i la privada s’uneixen per posar llum sobre tots aquests actius en la presentació per bloggers i periodistes de la ruta literària pels Castells del Sió. Turisme del Consell Comarcal de la Segarra i Camins de Sikarra presenten una nova perspectiva  a tot aquest patrimoni, donant una volta més a la rosca de la Segarra. És aquesta una terra que ha estat secularment font d’inspiració per les plomes dels escriptors i, com no podia ser d’una altra manera, els seus castells i els seus paisatges han fer córrer rius de tinta. Amb aquest recorregut, visitarem els monuments més significatius de la comarca i, alhora, ens aturarem en d’altres més inèdits, guiats de la mà de poetes, assagistes i novel·listes de tots els temps, alguns consagrats i d’altres, potser no tan coneguts, però que han sabut plasmar el geni del lloc. Amb els versos de Joan Margarit, Jordi Pàmias o Rosa Fabregat, la prosa de Josep Pla o Manuel de Pedrolo, les cròniques de Josep M. Espinàs o Vidal Vidal, la inspiració de Manel Canals o Josep Coma i des de la pedra de l’estela de Servilla Praepusa, passant pels goigs de les advocacions segarrenques fins el núvol del bloggers comarcals, la inspiració i l’emoció estan garantides en la ruta dels Castells del Sió a la Segarra.

La ruta literària  defineix un nou eix temàtic que incentivi al descobriment del potencial turístic de la Segarra, fixar-se de manera permanent a través de l’aplicació de les noves tecnologies i es concep com un recorregut subjecte a noves aportacions que ampliïn els punts d’interès al llarg de la geografia comarcal.

La definició del concepte i la selecció dels textos corre a càrrec de Camins de Sikarra, la seva producció i execució es realitza conjuntament amb el Consell Comarcal de la Segarra i el projecte rep el suport del Patronat de Turisme de Lleida i l’Agència Catalana de Turisme.





Text extret de  http://caminsdesikarra.com/tag/trobada-de-bloggers/

Informació extreta de la pàgina web del Consell Comarcal de la Segarra, http://www.ccsegarra.cat/noticies/apunt-per-la-1era-trobada-de-bloggers-a-la-segarra

Comentaris

Lo Carranquer ha dit…
Bloggers participants

Nom del blocaire i Blocs participants

Alexandre Lloreda http://literattours.blogspot.com.es

Xavier Sánchez http://elmarge.blogspot.com.es/

Esther Celma Fe / Toni Flores Larrosa http://imatgesdesilenci.blogspot.com.es/

Joan Morales http://blogs.descobrir.cat/asoliserena/

Carles Rué Miras http://www.a-l-aguait.blogspot.com/

Celia Lopez Navarrete / Enric Vilagrosa Alquezar http://www.quadernsdebitacola.com/

Jordi Tunica Gros http://viatgepercatalunya.blogspot.com/

Marta Roqueta http://www.deviatge.cat/

Elisabet R. Luján http://donantunvoltet.blogspot.com.es/

Ivo Elies Oliveras http://blogs.sapiens.cat/medievalistesenbloc/

Vangelis Villar http://paisatgesculturals.wordpress.com

Meritxell Bohils / Xavier Serradó http://estemdevacances.blogspot.com.es/

Marta García /Gerard Valls http://www.dandolelavuelta.com/

Aleyda Andreo Moreno /Ariadna Campins Martín http://www.eligenuestraaventura.com
_________________________________________________
http://www.lasegarra.org/Bloggers-participants-511.html