1863-2013: 150 anys de Pessebrisme associatiu a Catalunya.



L’any 2013 es commemoraran 150 anys de pessebrisme associatiu ja que l’origen de l’Associació degana del pessebrisme -l’Associació de Pessebristes de Barcelona- es remunta a l’any 1863.

Amb motiu d’aquesta efemèride, la Federació Catalana de Pessebristes, conjuntament amb l’Associació de Pessebristes de Barcelona, organitza tot un seguit d’actes entre el Nadal 2012 i fins al Nadal 2013 als efectes de celebrar els 150 anys de PESSEBRISME ASSOCIATIU.

Volem compartir amb tot el col·lectiu pessebrista internacional aquesta celebració tan important i, per tant, ens agradaria molt comptar amb tots vosaltres en tots i cada un dels actes que tenim pensats per a comemmorar aquest 150è aniversari.



ACTES MÉS DESTACATS.
  • Presentació. Sagrada Família – Barcelona. Novembre 2012
  • Exposició Internacional de Pessebres. Barcelona. Acte inaugural - 30 de novembre del 2012.
  • 14a Biennal del Pessebre Català. Olot - Desembre 2012 / Gener 2013.
  • Exposició 1912/2012. Barcelona. L’evolució del pessebre des d’Antoni Moliné fins avui.
  • Exposició de figures de Reis Mags. Grans mestres figuraires catalans.
  • Simposi Internacional de Pessebrisme. Sitges - 19 al 21 d’abril del 2013. L’any 1952, coincidint amb el Congrés Eucarístic Internacional, es va fer a Barcelona el primer Congrés Pessebrista on es va debatre el que havia de ser el futur del Pessebrisme i es va fundar la UNFOEPRAE, UNIVERSALIS FOEDERATIO PRAESEPISTICA, entitat que agrupa el moviment pessebristic d’arreu del món. Ara, 60 anys després, ha arribat el moment de repensar el que ha de ser el Pessebrisme en el segle XXI. Els assistents al simposi tindran la possibilitat d’ampliar l’estada uns dies més i realitzar activitats diverses i complementàries dins l’apartat “Nadal al mes d’abril” (exposicions de temes nadalencs, visites programades a llocs emblemàtics, mostra de Cultura Popular Catalana etc,..).
Informació extreta de la pàgina web de la Federació Catalana de Pessebristes, http://www.pessebrescat.cat/cat/noticies12.html

Comentaris