Nova formació de foc i pirotècnia.




El proper 10 de novembre se celebrarà a Manresa una nova formació de RGCRE

Per tal de preservar les manifestacions tradicionals i de caràcter religiós amb ús de pirotècnia en el marc legal i reglamentari sobre foc i pirotècnia que deriva de la normativa europea, les Administracions i les federacions d’entitats vinculades a l’ús del foc han posat en marxa la formació de persones acreditades. Així, la Generalitat de Catalunya, l’Administració de l’Estat a través de la Delegació del Govern a Catalunya, la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya i l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, amb la col·laboració de l’Associació de Tècnics de Protecció Civil de Catalunya, van dissenyar un programa de formació de Responsables de Grup Reconeguts com a Experts-RGCRE que ha possibilitat que a data d’avui, 25.551 persones i 462 grups de diables i bestiari de foc hagin complert els requisits formatius i estiguin acreditades, segons la normativa europea que va entrar en vigor el novembre de 2011, per poder actuar amb total acompliment de les normes de seguretat. 

El proper 10 de novembre se celebrarà, a Manresa, i en col·laboració amb l’Ajuntament, que ha facilitat els espais del Casal de les Escodines, una nova formació de RGCRE.

Les places estan limitades a 90 persones i tindran preferència aquelles entitats que no tinguin encara ningú format com a RGCRE. El màxim de cursetistes admesos per entitat o figura de bestiari de foc és de tres. El model de sol·licitud el podeu demanar per correu electrònic a formacio@bestiari.cat

Per a una major informació: 

Comentaris

Anònim ha dit…
No s'havia acabat això?
estopí ha dit…
Regularment s'han de fer cursets per anar formant les noves persones que es van incorporant a les colles i als balls de diables.
D'igual manera s'han de fer cursets de nous responsables doncs a les colles també marxa gent i és necessari un mínim.