L'Escola de Música Tradicional de Cervera es posa en marxa.




Aquest passat dissabte 27 d'octubre va tenir lloc a la seu del Conservatori Professional de Música de Cervera la presentació de l'Escola de Música Tradicional de la ciutat.

En la reunió, en què van participar una vintena de persones, i que comptà també amb la participació de Marc Holgado, regidor d'Ensenyament de la Paeria, Estefania Balcells, directora del Conservatori, Carles Sala, president de l'Agrupació Seny Major, i Iván Solé i Carles Clavero, professors de l'Escola, es van presentar els objectius de l'entitat, així com la seva organització i funcionament. 

L'objectiu d'aquesta nova eina educativa de la ciutat no és altre que els alumnes s'ho passin bé tot aprenent llenguatge musical i a tocar un instrument de música tradicional català com la gralla, el timbal, el flabiol i el tamborí, el sac de gemecs, la tarota o bé l'acordió diatònic. També s'hi podrà aprendre cant tradicional, o a tocar en grup, tot formant part dels diferents grups de les escoles, i d'altres activitats complementàries, que ajudaran a tenir una formació sòlida, tot seguint el pla pedagògic de la Xarxa d'Escoles de Música Tradicional de Ponent i la Catalunya Central, basat en un equip de professors i professores amb molts anys d'experiència en la docència dels diferents instruments musicals tradicionals.

La inscripció a les activitats d'aquest curs encara resta oberta, i es pot obtenir més informació sobre l'Escola de Música Tradicional de Cervera tot consultant el bloc de la Xarxa d'Escoles,  http://xemt.blogspot.com.es.

Informació facilitada per l'Agrupació Seny Major, agrupaciosenymajor@gmail.com

Comentaris