El film geganter 'Ventre blanc', al Busan International Film Festival de Corea del Sud.

"Un capgròs és una persona que s'ha empassat una altra persona" diu la nena que, durant la festa major, mira per la boca d'un capgròs per veure què hi ha dins.

És el leitmotiv argumental del llargmetratge Ventre Blanc, dirigit per l'escriptor i cineasta vigatà Jordi Lara, que va ser seleccionat com a World Première al Busan International Film Festival, el certamen cinematogràfic més important de l'Àsia -junt amb el de Tokyo-, que ha tingut lloc a Corea del Sud entre el 4 i el 13 d'octubre. Els autors han decidit recollir tota l'experiència asiàtica en un bloc.



vb_hd from cruvimeo on Vimeo.

Ventre Blanc, rodada en català, escrita i dirigida per Lara, amb fotografia, càmera i edició de Jordi Crusats i càmera i direcció tècnica de Sergi Lladó, és una faula crua i subtil sobre altres maneres de buscar la felicitat en la voràgine de la societat actual. El documental creua diferents vides: la història d'un meteoròleg aficionat que fa tot allò possible perquè la boira torni a la ciutat i el seu fill segueixi la tradició familiar de portar els capgrossos; la història d'un noi verge als trenta-cinc anys que s'enamora de noies que no ha vist mai com si fos un cavaller medieval, o l'angoixa d'un vigilant d'un museu d'art sacre per tornar a creure en Déu després de la mort d'un ésser estimat.

El llargmetratge ha comptat amb la participació de diverses entitats i professionals vigatans, en especial Osona Gegantera i la Colla Gegantera de Vic. Els protagonistes, Xevi Furri, Enric Andreu, Manel Dot i Xevi Blancafort, les persones reals que porten els capgrossos de Vic i el seu entrenador, s'interpreten a ells mateixos en històries de ficció que els toquen de molt a prop a la vida real. "Tot i que els personatges no són actors i encarnen la seva ànima en una mena de teràpia cinematogràfica, tant el tractament narratiu, els diàlegs i la posada en escena l'allunyen absolutament del documental", explica el director. Al film també hi participen com a actors Ernest Crusats, líder de La iaia, i el poeta Enric Casassas.

El film, que es va projectar en quatre ocasions en versió original subtitulada a l’anglès i al coreà, té moments d'una poesia delirant, presentats amb una mirada continguda i contemplativa, un disseny de plans auster i mil·limètric i un temps narratiu ajustat a la discreció i l’espera. La fotografia captura la llum natural d’una ciutat vella que s'ha buidat, per emplaçar-nos en un territori visual a mig camí entre el real i l’oníric, mentre que la direcció ha dut a bon port un projecte cinematogràfic ambiciós rodat amb molt pocs mitjans.

Informació extreta de http://www.naciodigital.cat/laflama/noticia/166/film/geganter/ventre/blanc/corea/sud

Comentaris