Classes de cultura popular a les escoles de Vic.

La cinquena edició del Pack de cultura catalana s'impartirà per primera vegada a totes les escoles de la ciutat de Vic.





Durant el curs, 500 nens i nenes de 8 i 9 anys aprendran a ballar sardanes, a fer castells i a ser geganters a través de classes teòriques però també pràctiques que els ensenyaran sis entitats de la ciutat. L'objectiu és que els més petits coneguin la cultura popular i així valorin més la ciutat i el país.

El Grup Sardanista Riallera, l'Agrupació Sardanista de Vic, Osona Gegantera, els Gegants del carrer de la Riera, els Geganters de Vic i els Sagals d'Osona ensenyaran al llarg d'aquest curs nocions bàsiques de cultura popular catalana als nens de tercer de Primària de les escoles de Vic. La iniciativa arriba aquest any a la cinquena edició i per primera vegada comptarà amb la participació dels 11 centres de la ciutat que imparteixen ducació primària.

L'anomenat Pack de cultura catalana a les escoles consta de nou sessions, d'una hora setmanal, dins l'horari lectiu i al llarg d'un trimestre que cada escola escull. Més enllà d'ensenyar els trets propis de cada manifestació cultural, però, les entitats també promouen valors.

La idea de crear un Pack de cultura popular va néixer ara fa quatre anys arran del Pla de Barris sud de la ciutat de Vic amb la voluntat que els nens i nenes nouvinguts coneguessin i s'integressin millor a la ciutat després de tastar la cultura popular catalana. Ara, els alumnes de tercer de Primària de totes les escoles vigatanes podran participar d'algunes mostres de cultura popular tradicional i, alhora, apropar-se a les entitats de la ciutat.

Informació extreta de http://www.xarxanoticies.cat/cultura-xarxes/article?id=1040701

Comentaris

Llucifer ha dit…
L'antídot contra l'espanyolalització dels nostres alumnes que vol implantar el ministro Wert.