AQUELARRE 2.0. Un equip de joves de Cervera creen l’aplicació per mòbils Android i el nou web de la festa.






R.V., Cervera.- Apps, smartphones, Android, iPhone... són paraules habituals que sonen a les converses del dia a dia, que ja ens semblen normals, però que fa tan sols un parell d’anys ben pocs estaven avesats a utilitzar-les. A Cervera ho saben bé, i s’ha sabut aprofitar el talent local per potenciar digitalment una festa tant cultural i tradicional com és l’Aquelarre. Aquesta és l’Aquelarre 2.0, la digital, l’edició que s’ha sabut adaptar tecnològicament als temps actuals.

L’estudiant d’Enginyeria Informàtica David Puig, de 23 anys, junt amb la llicenciada en Matemàtiques i Enginyeria Informàtica, Ivet Rafegas, de 24 anys, han fet equip per desenvolupar l’aplicació per a mòbils amb sistema operatiu Android de l’Aquelarre, que ja pot descarregar-se gratuïtament a la botiga d’aplicacions d’Android.

Explica Rafegas que “l’aplicació pretèn ser un valor afegit per a tots aquells que venen a la festa, perquè puguin tenir tota la programació a la seva butxaca, i puguin saber en tot moment la seva localització”. I és que l’aplicació gaudeix de connexió amb l’eina Google Maps, fet que permet als usuaris saber on es troben i poder moure’s pel nucli antic de Cervera sense coneixèr-se’l amb la tecnologia GPS. A més de la programació musical, l’aplicació també inclou informació dels espectacles, dels correfocs i l’Aquelarret amb el seu itinerari, informació del càmping o telèfons d’interès.

La part gràfica de l’aplicació l’han fet dos joves de Cervera que tenen una empresa de desenvolupament i creació de pàgines web, BC Disseny. Miquel Crespo, de 24 anys, s’encarrega del disseny, mentre que Bernat Amézaga, de 25, de la programació. Ells també han estat els encarregats de desenvolupar el nou web de l’Aquelarre, que inclou un apartat de notícies en contínua actualització i també tota la programació musical, els correfocs, informació de l’espectacle així com una galeria d’imatges de les passades edicions.

“Quan la direcció de l’Aquelarre ens va proposar desenvolupar l’aplicació, de seguida vam acceptar el repte. Ha costat, però estem satisfets amb el resultat i esperem que sigui útil a tots els assistents que se la descarreguin”, conclou David Puig.

Aquí teniu diverses captures de pantalla, i també la imatge en QR:











Fotografia: De dreta a esquerra, Ivet Rafegas, Miquel Crespo, David Puig i Bernat Amézaga.

Captures de pantalla facilitades per I+D Applications imesdapps@gmail.com

Foto de grup i text: Roger Vilaseca, vilasecaroger@gmail.com

Comentaris

Anònim ha dit…
realment molt útil durant l'aquelarre!!! Enhorabona!