França reconeix la catalanitat del Canigó i el declara "gran paratge".



La ministra d'Ecologia, Desenvolupament Sostenible i Energia francesa, Delphine Batho, va signar aquest passat divendres 13 de juliol el canvi de la denominació oficial de la muntanya del Canigó, que reconeix la seva catalanitat, i deixa enrere l'antiga denominació oficial Canigou. El ministeri reconeix el Canigó com "la muntanya sagrada de Catalunya" i afegeix que això justifica la seva nova denominació.

Aquest reconeixement arriba amb la declaració del massís com a "gran paratge", etiqueta que premia "el valor excepcional del lloc, la qualitat del manteniment i l'interès del projecte de conservació, gestió i desenvolupament".

La catalanització del nom oficial i la declaració de "gran paratge" estaven des de fa anys en el punt de mira del Consell Regional del Llenguadoc-Rosselló i del Consell General dels Pirineus Orientals, que van posar en marxa una campanya per aconseguir aquestes fites.

L'abril passat, el president de la regió Llenguadoc-Rosselló, Christian Bourquin, va assistir juntament amb diversos alcaldes de la zona a una reunió de la comissió ministerial que atribueix la denominació de "gran paratge", a París. En aquella reunió ja es va conèixer la decisió que el ministeri va acabar fent efectiva aquest divendres.

Imatge extreta de http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/103510

Nota de premsa extreta de http://www.ara.cat/societat/Franca-catalanitat-Canigo-gran-paratge_0_737326393.html

Comentaris