Del 21 al 29 de juliol, 31è Curs i 32è Festival Internacional de Música de Cervera



La finalització de l'activitat acadèmica del Conservatori Professional de Música de Cervera coincideix, com cada any, amb la preparació del XXXI Curs Internacional de Música de Cervera "Càtedra Emili Pujol " -enguany del 21 al 29 de juliol-, activitat que reuneix enguany prop de 180 alumnes d'arreu del món interessats en rebre lliçons magistrals de professors de reconegut prestigi internacional.

El professorat conserva la base de cursos passats, amb el membres del Quartet Orpheus com a base de la corda i algunes novetats, com els violinistes Mauro Rossi i Olga Aleshinski, Laia Puig –violoncel- i Xavier Puertas –contrabaix. En els instruments de vent-fusta se segueix la línia marcada des de fa diversos any i enguany els instruments de vent-metall quedaran reduïts a la trompa. A més, es continuarà comptant amb dues orquestres, que enguany estaran dirigides pel mestre Guerassim Voronkov i a les quals optaran els alumnes depenent del seu nivell.

Altres novetats seran l’organització d’un curs intensiu de trompeta per tal que els alumnes més petits hi tinguin accés i que anirà a càrrec d’Andrés Simeó i Nicola Barreca. A més, es conservaran activitats complementàries que es porten a terme des de fa anys, com la Mostra de Lutiers (dia 24) i la Mostra editorial –amb les principals editores del país- (dia 25), que aglutinaran diversos aspectes sempre interessants per als alumnes de música que visitaran Cervera.



Paral·lelament al Curs, del 22 al 28 de juliol, tindrà lloc la 32a edició del Festival Internacional de Música de Cervera, que aquest any homenatjarà la figura d’Eduard Toldrà, de qui enguany se celebra els 50 anys de la seva mort, i es podran escoltar diverses obres seves.

Els professors del curs tindran un paper preponderant en l’escenari del festival, que s’inaugurarà amb un concert del Quartet Orpheus –que s’enregistrarà per Catalunya Música- i que també comptarà amb una estrena de l’obra “La ciutat que parla, la ciutat que sona” d’Albert Guinovart, que interpretaran el BCN Brass Ensemble i el propi compositor al piano.

Per a més informació: http://www.1minut.info/cursmusicacervera.cat/

Text en bona part extret de la pàgina web de la Paeria de Cervera, http://www.cerverapaeria.cat/noticies-ca/presentacio-del-curs-i-el-festival-internacional-de-musica

Comentaris