La Societat Genealògica d’Utah digitalitza cinc-cents mil documents de la Segarra.



Estació de digitalització de la Societat Genealògica d’Utah

El passat mes de maig va finalitzar la digitalització de diversos fons de l’Arxiu Comarcal de la Segarra a càrrec d'aquesta institució dins el projecte 'Family Search'.

L’objectiu d’aquesta societat, vinculada a l’església dels mormons, és crear un gran arxiu on es reuneixi la història familiar de la humanitat mitjançant la recerca genealògica i ajudar a les persones vinculades a l’ordre religiós a connectar-se amb els seus avantpassats a través d’un accés en xarxa als registres històrics.

La iniciativa sorgeix l’any 2005 a partir d’un conveni signat entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Societat Genealògica d’Utah. Les tasques de digitalització han tingut una durada de deu mesos i s’han digitalitzat les sèries d’interès genealògic com són els llibres de testaments, manuals notarials, padrons i censos municipals, expedients de quintes, llibres del cadastre i llibres de la comptadoria d’hipoteques. Una altra documentació digitalitzada i que serà de gran interès pels usuaris és la sèrie de llibres del clavari i una part de la correspondència del fons municipal de Cervera.

L’Arxiu Comarcal de la Segarra obtindrà una còpia digital de tota la documentació digitalitzada que es dipositarà al Dipòsit Digital d’Arxius de Catalunya. Es tracta d’un dipòsit on s’emmagatzemen de manera estructurada i segura els documents de l’Arxiu Nacional de Catalunya i de la Xarxa d’Arxius Comarcals. Aquest fet garanteix la preservació i conservació de la documentació original i suposa una millora en la difusió de la documentació.

Informació extreta de la pàgina web de l'Arxiu Comarcal de la Segarra.

Comentaris