Inauguració al Museu Comarcal de Cervera de l'espai expositiu '93 Marc Márquez'.



Marc Márquez ha estat avui, dijous 24 de maig, protagonista de la inauguració de l’exposició “93 Marc Márquez”, que la ciutat de Cervera dedica a la seva trajectòria.

L’espai expositiu, que ocupa 120 m2, està situat al Museu Comarcal de Cervera, al carrer Major, 15, al nucli antic de la ciutat. Es tracta d’una exposició temporal de llarga durada, que estarà establerta al Museu un període mínim d’1 any, i, que amb un cost de 30.000 euros, ha estat finançada per la Paeria de Cervera, amb el suport del Pla de barris.

Dividit en tres àmbits:

  • Espai box: simulació d’un box on s’exposa el treball d’equip, la preparació de la competició i de la moto i el màxim moment de concentració previ a l’inici de la carrera.
  • Espai circuit: el recorregut del circuit de Montmeló serveix per anar seguint la trajectòria del jove pilot (inicis, debut a la velocitat, pilot de 125 cc campió del món i pilot de Moto2).
  • Veu pròpia: espai més personal on es mostra el Marc; la seva ciutat, Cervera; i la seva gent.


Elements museogràfics:

  • Gràfica que es desenvolupa de forma perimetral al llarg de la sala (fotografies i recull de premsa).
  • Exposició d’objectes emblemàtics: motos, indumentària, trofeus...

Organització: Museu Comarcal de Cervera
Direcció i comissariat: Carme Bergés (Museu Comarcal de Cervera)
Disseny gràfic: Anna Domenjó (Integrum)
Préstec d’objectes: família Márquez Alentà i Monlau
Fotografies: Repsol Media
Entrevista al Marc: enregistrament d’Eduard Mayora

Horari de visites:

De dimarts a dissabte, de 10.30 a 14 h i de 17 a 19 h.
Diumenges i festius, de 10.30 a 14 h.
Dilluns, tancat.
Preu de l'entrada: 3 euros.

Informació i fotografia extretes de la pàgina web de la Paeria, www.cerverapaeria.cat

Fotografia de l'interior de l'exposició extret de http://www.dailymotos.com/popup/423854/423856/full/

Comentaris

lluciferot ha dit…
Ostres com a canviat l'alcalde en pocs mesos que es al carrec!
Abans sempre amb el "macuto"per tot arreu,mai es posava ni "traje" ni corbata,collons!que castís que va ara!
Fotògraf ha dit…
Amb el munt de fotos que es fan en cada acte, i sempre han de sortir els mateixos..., potser es pensen els nostres regidors, que si no surten a les fotos els oblidarem... mai tant...
Tu creus que és normal! ha dit…
"Finançada per la Paeria de Cervera, amb el suport del Pla de barris."

Aquí sobre els dinerons... serà que no hi han coses més importants per fer... millor no pensar-hi, això no nega que Marc Márquez no mereixi un reconeixement eee...
Nunyes ha dit…
Segons diuen... 30.000 Euruuuuuus
Anònim ha dit…
Al meu entendre, penso que qualsevol ciutat del món estaria molt i molt interessada en gaudir i aprofitar per a la seva promoció, el fet de tenir un pilot campió del món!!! I mira que a mi particularment no m'agraden les motos..., però és una bona iniciativa per tal que la gent vinguin a Cervera i vagin fins al museu, al casc antic, consumeixin a la ciutat etc.
ENDANVANT !!! en aquesta època en la qual estem, qualsevol tipus d'iniciativa en promoció, penso que ha de ser BEN REBUDA!!
A vegades.... en tot allò que no sigui estrictalment cultural, som una miqueta...
jordi ha dit…
Clar que sí! Ara cal promoure l'exposició i atraure gent! Espero que els 30.000€ es quedin molt curts en comparació amb lo que pugui arribar de fora!
Un fan ha dit…
Jo crec que esta bé utilitzar la figura del Marc Márquez com a reclam turistic de Cervera. Hi havia un projecte en l'anterior legislatura de construir un parc a la zona de Les Savines que va quedar en res. Desconec els motius que van portar a no fer-lo, si va ser una cosa dels patrocinadors o de l'ajuntament o de qui sigui. Tornant a l'exposició, igual s'hagúes pogut posar al CAT i així, de ben segur, haguessin visitat aquest edifici mes cerverins dels que ho han fet fins ara i entre els quals m'hi incloc. Caldria però trobar un lloc on aquesta exposició hi pogues ser de forma permanent, garantint la perfecta conservació dels bens que pogues cedir el Marc o la seva familia si decidicin cedir-los.
Següent punt: 30.000€ / 3€ = 10.000 visitants per amortitzar la exposició... no se jo... Tots els habitants de Cervera + tots els participants de la Matinal Motera organitzada pels Birraiders + tots els turistes de qualitat + Tot el club de fans + algu que s'equivoqui de lloc...
Anònim ha dit…
Lo del parc,els patrocinadors,estàn donant llargues!
Enric56 ha dit…
Malgrat el cost, que és important, és de les més bones inversions que s'ha fet en temps a tots nivells al centre històric.
Anònim ha dit…
Enric56, aquesta afirmació l'avalarà el temps. Jo la trobo agosarada.