'El Museu del Blat i la Pagesia: una història de trasllats'.



'El Museu del Blat i la Pagesia: una història de trasllats' és una mostra fotogràfica dels diversos canvis d'ubicació que ha sofert aquest museu des de la seva creació el 1963.

El Museu del Blat i la Pagesia, una de les seus del Museu Comarcal de Cervera, va crear-se l’any 1963 després d’una crida popular endegada per l’historiador cerverí Agustí Duran i Sanpere i el gerent de la Cooperativa del Camp Comarcal, Ramon Vidal. En poc més de deu dies 600 objectes de la vida quotidiana al camp que aleshores anaven quedant obsolets, van ser donats pels pagesos per al Museu del Blat i la Pagesia, que obria les seves portes en unes dependències de l’antiga Universitat de Cervera el 20 d’Octubre de 1963, en una primera insta·lació d’aquests objectes relacionats amb les feines de pagès.

El setembre de 1975 es reinaugurava al carrer Major 15, a l’edifici de l’antiga Biblioteca. La instal·lació museística, renovada a finals de la dècada dels noranta del segle XX, s’hi ha mantingut fins el gener del 2012, quan començaven les tasques del desmuntatge i embalatge de les col·leccions del Museu en el que ha estat el seu segon trasllat. Les obres de remodelació que s’han de realitzar en aquest edifici han fet necessari el tancament i trasllat dels usos que albergava fins al moment.

El Museu del Blat i la Pagesia, després de quatre mesos d’intensa i laboriosa feina, es troba emmagatzemat en les noves àrees de reserva del Museu Comarcal de Cervera tot esperant la definició d’una nova seu que permeti la correcta conservació i exposició d’unes col·leccions úniques i la museïtzació d’unes eines però també d’una forma de vida que ens defineixen i ens identifiquen.

  • Lloc: Pati de la Universitat. Pl. de la Universitat, Cervera.
  • Data: 19 i 20 de maig de 2012.

Informació extreta de http://blocs.gencat.cat/blocs/AppPHP/etnologia/2012/05/15/exposicio-el-museu-del-blat-i-la-pagesia-una-historia-de-trasllats/

Comentaris

Anònim ha dit…
Tinc la sensació que a l'Alcalde no li importa gens aquest tema.
Piulador ha dit…
Diria que no li interessa ni a aquest alcalde ni als anteriors...és una llàstima! Sempre que tenim un nou alcalde vol projectes nous i els vells sembla que no valguin res. I així ens deixem perdre moltes coses!
Per cert i canviant de tema, que s'en va fer del festival de circ que es va fer durant uns anys i que tant be funcionava? No es podria tornar a impulsar?