Dissabte 2 de juny, a les 10 de la nit, a la plaça de Sant Pere de Berga: CONCERT DE PATUM.



El concert d'enguany estarà dedicat a la percussió, recordant que el Tabal va ser l'instrument primigeni de La Patum i, segurament, l'únic en un principi. L'espectacularitat dels instruments de percussió, n'estem segurs, no deixarà ningú indiferent i, un any més, satisfarà les expectatives del nostre públic. Per aquest motiu aquest any el grup convidat al concert serà Percussions de Barcelona, format per quatre dels millors professionals de la percussió del país, Sebastià Bel, Robert Armengol, Ramon Torramilans i Ignasi Vila, i ens faran viure totes les possibilitats dels seus instruments.

A més, podrem gaudir de la presència d’Albert Carbonell que va iniciar els seus estudis al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i, a partir de 1999, es va traslladar a Nova York per cursar el Màster de composició al Mannes College of Music, on va estudiar amb David Loeb, Robert Cuckson i Carl Schachter. Ha composat nombroses obres per a instruments solistes, peces de cambra, obres per a orquestra, corals i sardanes i música de cobla i ha col·laborat nombroses vegades amb Percussions de Barcelona. Roger Belmonte, serà un altre dels presents al concert com ja fa un parell d’anys i tot i no dedicar-se professionalment a la música, ja va demostrar el seu talent compositiu al Concert de Patum de l'any 2009.

No podien faltar-hi Sergi Cuenca i Robert Agustina, que han estat des dels inicis els directors del Concert de Patum Memorial Ricard Cuadra i els nostres compositors de capçalera. Sergi Cuenca, actualment dedica la seva tasca professional al món dels espectacles musicals, com a intèrpret al piano i els teclats i com a director. Ha participat en nombrosos espectacles de Dagoll Dagom, El Musical més Petit i Barcelona Teatre Musical, com “Mar i Cel”, “Molt soroll per Shakespeare”, “Gaudí”, “Boscos endins”, “Els Miserables”, etc...

El Memorial Ricard Cuadra vol, també, en aquesta edició del Concert de Patum, retre un modest homenatge al percussionista Patri Martínez, membre de la Banda del Memorial i la Cobla Ciutat de Berga durant moltes Patums, prematurament traspassat. Creiem que aquest concert, amb els instruments que formaren part de la seva vida, li hagués agradat molt.

La segona part del concert, com sempre, estarà dedicada a les millors versions de la música de La Patum, les de J. B. Lambert i les de Ricard Cuadra, a qui homenatgem any rere any en aquest Memorial, el músic que ens va ensenyar a tots i va posar la música de La Patum al lloc que es mereixia.

Per sempre.

BANDA DEL MEMORIAL RICARD CUADRA
Obres de: Sergi Cuenca, Albert Carbonell i Roger Belmonte
Direcció: Sergi Cuenca

Informació facilitada pel Ramon Felipó Oriol, wrfelipo@gencat.cat

Comentaris