'Nits musicals' al santuari de Sant Magí de la Brufaganya.

El santuari de Sant Magí es va recuperant.

El santuari de Sant Magí de la Brufaganya no ha deixat de ser mai un lloc de recer i un centre de pelegrinatge, però des de fa quatre anys va tornant a recuperar a poc a poc l’esplendor que havia tingut des de temps immemorials.

Una colla de voluntaris procedents de Tarragona, d’Igualada, de Cervera i de Santa Coloma de Queralt s’hi reuneixen cada tercer dissabte de mes per fer treballs de voluntariat: tallar la vegetació salvatge de l’entorn del santuari, netejar de malesa del camí cap a les coves o restaurar els antics edificis que estaven molts d’ells enrunats.



Durant aquests anys els aplecs, especialment el del tercer diumenge de setembre, centenars de persones tornen a assistir a ofici, canten els goigs, ballen sardanes i dinen a l’aire lliure amb la família o els amics.

Música clàssica a la Brufaganya.

Al programa de l’aplec de setembre de l’any passat es va incloure un concert de música clàssica en el programa. El concert, que va anar a càrrec de Just Quartet, va ser un èxit malgrat que no se’n va fer pràcticament publicitat. Els assistents van tenir una visió diferent de Sant Magí: les pedres del santuari il•luminades a plena nit, la serenor d’aquell indret i el silenci i la quietud que s’hi respiraven, unit a la música que s’hi va poder escoltar van crear moments intensos de pau i benestar.

Un nou cicle: Nits musicals a la Brufaganya.

A partir d’aquella experiència l’associació d’amics de Sant Magí es va plantejar l’organització d’un cicle estable de concerts de música clàssica durant el bon temps amb el nom de 'Nits Musicals a la Brufaganya'. Un cicle que no havia de ser pretensiós, però sí que havia de ser seriós i de qualitat.



El concert de presentació del cicle d’aquest any serà el proper dia 5 de maig i anirà a càrrec de l’orquestra de cambra CATmerata formada per una quinzena de nois i noies que han estat membres de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC). Actualment alguns d’ells són membres de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE), de la Schleswig Holstein Festival Orchestra i de la Gustav Mahler Jugendorchester i la majoria són estudiants graduats de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Interpretaran obres de Bach, Mendelssohn, Grieg i Holst.



Al cicle també hi participaran el sextet vocal MEZZOS acompanyats al piano per Jordi Castellà el dissabte dia 11 d’agost, una setmana abans de la festivitat de Sant Magí, i el quintet de vent DaCap el dissabte 15 de setembre, vigília de l’aplec.

El concerts començaran a dos quarts de deu del vespre.

Informació facilitada per l'Associació d'Amics de Sant Magí de Tarragona, amicssantmagi@tinet.cat , i pel Josep Mas, jmas.tribo@gmail.com

Comentaris